Sony spera ca lansarea de noi jocuri va creste vanzarile consolei Play Station3, lipsa de atractivitate si pretul ridicat al acestora fiind printre principalele motive atribuite cererii slabe inregistrate de PS3 in comparatie cu consola Wii a celor de la Nintendo.  

Astfel, 380 de noi titluri urmeaza sa apara in anul fiscal 2007, 200 in magazine si 180 disponibile online, informeaza Associated Press citandu-l pe Howard Stringer, CEO al Sony. In prezent exista in jur de 150 de jocuri disponibile pentru PS3, atat in magazine cat si online. 

Divizia de console a Sony a inregistrat pierderi de 1,88 miliarde de dolari in ultimul an fiscal, fapt ce a facut ca Play Station 3 sa fie privita de investitori ca principalul factor de risc pentru compania japoneza. 

Consola celor de la Nintendo, Wii, s-a vandut de trei ori mai bine ca Play Station 3 in Japonia si de doua ori mai bine in Statele Unite. Sony vrea sa-si dubleze vanzarile de Play Station 3 anul acesta si sa reduca pierderile diviziei la 400 de milioane de dolari.

 

Sursa: AP 22 Iunie 2007