Compania japoneza Sony a anuntat ca va disponibiliza 16.000 de angajati si va recurge la reducerea investitiilor pentru a genera economii de 1,1 miliarde de dolari anual. Ieri prese internationala vehicula vestea concedierii a doar 8.000 de salariati.

Reducerea de personal anuntata de al doilea mare producator mondial de electronice este cea mai mare anuntata de o compania asiatica in contextul actualei crize financiare.

Sony va disponibiliza 8.000 de angajati permanenti, aprozimativ 4% din totalul fortei de munca de 185.800 de persoane, cat si 8.000 de angajati temporari.

Analistii de pe piata nu sunt insa foarte optimisti, avertizand ca disponibilizarile anuntate de Sony ar putea sa nu ajute foarte mult compania. De asemenea, acestia au anuntat ca un pericol pentru dezvoltarea producatorului de electronice ar putea fi si reducerea investitiilor.

„Cifra este mare, dar reducerile de personal nu sunt indeajuns. Sony nu are o divizie de baza care sa genereze un profit stabil”, a declarat Katsuhiko Mori, analist al Daiwa SB Investments.

Sony nu este singura companie de profil care sufera pe fondul crizei economice care a dus la o incetinire a consumului. Astfel, si cel mai mare producator de electronice din lume, Panasonic, a revizuit in scadere, la sfarsitul lunii noiembrie, tintele de profit pentru anul financiar ce se va incheia in 31 martie 2009.

Sursa: USA Today