Parcarea şi spaţiile comerciale din cartierul clujean Mărăşti au fost construite în 2008 de familia Mircea şi Flavius Cherteş (tată şi fiu) în parteneriat public-privat cu Primăria Cluj-Napoca. Potrivit presei clujene, Mircea Cherteş este fost consilier al premierului Călin Popescu Tăriceanu şi fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare.

Pentru dezvoltarea proiectului de circa 4.000 mp, proprietarii firmei Parking Mărăşti au accesat un împrumut în valoare de 3,65 mil. euro de la Banca Italo-Romena (actuala Veneto Banca). Acumularea datoriilor au determinat intrarea companiei în faliment, pe parcursul anului trecut.

„Activele Parking Mărăşti au fost adjudecate la licitaţie, în procedură de faliment, de către Veneto Banca la începutul acestui an. Banca şi-a acoperit astfel o mare parte din împrumut. Parcarea din cartierul Mărăşti are pe o latură închiriate spaţii comerciale (farmacii şi diverse magazine)“, a declarat pentru Capital Emil Gros, managing partner Expert Insolvenţă, fostul administrator judiciar al companiei falimentate.

După ce imobilul a intrat în portofoliul creditorului, banca a externalizat serviciile de administrare şi închiriere a proprietăţii către Sonae Sierra. Compania portugheză deţine în România centrul comercial River Mall din Râmnicu-Vâlcea şi mai administrează, printre altele, şi galeria comercială a Carrefour Militari din Bucureşti.