Pachet consolidat de avantaje: eficiență în privința costurilor și a timpului

În alegerea soluției de transport de mărfuri, costurile se numără printre cei mai importanți factori, cu impact direct asupra prețului final al mărfii și marjei de profit. Atunci când se optează pentru grupaj, principalul beneficiu este împărțirea echitabilă a cheltuielilor de livrare între mai mulți furnizori. Este, așadar, o alegere potrivită atunci când aveți de transportat un volum de marfă insuficient pentru un camion întreg: se poate livra în primul transport disponibil, fără să fie nevoie să plătiți spațiul gol.

Complexitatea adăugată a acestui mod de transport – care, față de cel standard, necesită o mai mare flexibilitate în privința timpilor de încărcare și livrare a produselor – oferă la schimb mai mult spațiu de manevră. Înseamnă că un furnizor profesionist de servicii de logistică și transport poate coordona optim toate variabilele pentru a obține cele mai bune variante pentru fiecare client în parte. Spre exemplu, va selecta cele mai rentabile rute pentru destinațiile mărfurilor, va genera documentația necesară și se va asigura că informațiile privind locurile și timpii de încărcare / descărcare sunt comunicate în timp util, pentru a fluidiza tot parcursul. Totodată, există soluții de transport în regim de grupaj care oferă opțiuni precum livrarea la o dată prestabilită sau într-un anumit interval orar, cu scopul de a crește eficiența operațională.

În plus, transportul în regim de grupaj este mai prietenos cu mediul, deoarece prin consolidarea mărfurilor în mai puține containere sau camioane se reduce amprenta de CO2. 

Alegerea furnizorului de transport maximizează beneficiile grupajului

Rolul companiei de logistică și transport este să aloce potrivit toate resursele și să balanseze rentabilitatea cu eficiența, pentru a crea un parcurs fără sincope și a obține cei mai buni timpi posibili pentru fiecare client în parte. Este esențial să alegeți un furnizor de transport cu expertiză relevantă la nivel local și internațional și acces la o rețea teritorială extinsă, care să îi permită să optimizeze avantajele acestui tip de transport.

Comunicarea digitalizată precisă și automatizată evită posibile erori umane care produc întârzieri, contrabalansând complexitatea inerentă a grupajului, iar eficiența operațională dovedită a operatorului logistic asigură desfășurarea fără probleme a transportului, fără riscul de a deteriora sau pierde bunurile în tranzit. 

Atunci când a conceput gama modulară de transport internațional în regim de grupaj, GW Pro.line, Gebrüder Weiss a mizat pe toate aceste aspecte. Pachetele oferite permit crearea unor soluții personalizate de transport în regim de grupaj în Europa, inclusiv pentru transporturi de marfă periculoasă: stabiliți și comandați exact ceea ce vă este necesar, optând fie pentru pachetul de bază, fie pentru opțiuni premium precum pentru intervale de livrare sau zile prestabilite.

În background, compania va asigura o excelentă coordonare logistică pentru a se adapta la preferințele fiecărui beneficiar în privința locațiilor de încărcare / descărcare și a timpilor de livrare. Rețeaua de huburi logistice, amplasată strategic pe teritoriul României, include terminale de cross-docking, cu rolul de a eficientiza transportul în regim de grupaj: bunurile sunt sortate și încărcate la furnizor, cu instrucțiuni de livrare la clientul final, apoi descărcate la facilitatea logistică și livrate mai departe, reducând la minimum sau eliminând depozitarea.

Soluțiile digitale în permanentă dezvoltare completează pachetul. Portalul pentru clienți myGW, automatizările și analiza datelor asigură avantaje precum predictibilitatea, accesul continuu la informațiile relevante, optimizarea operațională, iar consultanții companiei abordează situațiile complexe și se asigură că fiecare client beneficiază de cea mai bună soluție de transport.

Despre Gebruder Weiss

Gebrüder Weiss Holding AG cu sediul în Lauterach (Austria) este o companie globală de servicii complete de logistică, cu aproximativ 8.600 de angajați și 180 de locații proprii. În exercițiul financiar recent încheiat, compania a realizat o cifră anuală de afaceri de 2,46 miliarde de euro (2023). Portofoliul său include soluții de transport și logistică, servicii digitale și de management al lanțului de aprovizionare. Combinația dintre competența digitală și cea fizică permite Gebrüder Weiss să răspundă rapid și flexibil la nevoile clienților. Prin intermediul numeroaselor măsuri de ordin ecologic, economic şi social, compania de familie, a cărei istorie în domeniul transporturilor se extinde pe o perioadă de peste 500 de ani, este în prezent cunoscută şi ca pionier în domeniul economiei durabile.

Gebrüder Weiss aniversează 30 de ani de activitate în România și se bazează astăzi pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Filiala din Sibiu a fost extinsă în 2022, iar în 2023 a început construcția celui de-al doilea hub logistic de lângă București. Compania oferă clienților săi soluții de logistică inteligente și oferă servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.

www.gw-world.com