Ministerul Finanţelor Publice (MFP) nu va avea bani atâta timp cât cheltuielile bugetare vor rămâne enorme, raportat la o economie încă firavă, a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu, la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată, duminică, de PRO TV.

Omul de afaceri Dinu Patriciu susţine că în România criza economică va avea o formă de fierăstrău, cu mai multe „W”-uri. „Criza se poate termina în 6 luni, sau ani, sau putem suferi 20 de ani”, a spus Patriciu. El apreciază că în România criza va fi urmată de o perioadă de creştere lentă, care va depinde de intelingenţa clasei politice.

„Doar măsuri ferme ne pot duce la prosperitate”

„Coşmarul încă nu s-a încheiat”, a spus el, adăugând că una dintre soluţiile pe care Guvernul ar trebui să o adopte imediat este concedierea a aproape 600.000 de bugetari. În opinia lui, această cifră este raţională şi ar însemna un nou început în economie.

„Ar trebui înlocuiţi patru din cinci birocraţi care se opcupă de colectarea şi distribuţia bugetului. Ar trebui înlocuiţi cu sisteme eficiente de gestiune, computere. Nu este normal, este raţional. Asta ar însemna un nou început, într-o economie liberă.(…) Doar măsurile ferme ne pot duce la prosperitate, dar asta nu este de ajuns”, a adăugat Patriciu.

„Ministerul de Finanţe nu ştie să aibă bani”

Patriciu a mai spus, totodată, că Ministerul Finanţelor nu are fonduri pentru că „este prost”: „Ministerul Finanţelor nu are bani pentru că nu ştie să aibă bani. Pentru că este prost. Banii sunt rezultanta inteligenţei cu care-i strângi. Sărăcia este rezultatul incompetenţei sau, la nivel social, al unei conjuncturi din care cei săraci trebuie ajutaţi să iasă”.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Patriciu: „Cursul va ajunge la 4,8 lei pe euro la finele anului”.
Citeşte şi Particiu: „Parlamentul unicameral ar alunga investitorii”.