Social-democrații ar putea refuza invitația la Palatul Cotroceni. Marcel Ciolacu: Nu are rost să mergem la o mascaradă

Marți seara, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în cazul în care forma invitației președintelui este una formală, atunci nimeni din partidul pe care îl conduce nu va merge la consultări la Palatul Cotroceni.

”Haideţi să vedem forma de invitaţie a preşedintelui. Dacă este una formală, ca şi data trecută, eu o să le recomand colegilor mei să nu mergem la Cotroceni. Nu are rost să mergem la o mascaradă în care să ni se spună cât de gravă e situaţia. PSD a mâncat această pâine. Am venit şi ne-am asumat când l-am votat pe domnul Orban. Am văzut ce a urmat şi în ce dezastru am ajuns”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, marţi seara.

Marcel Ciolacu spune că nu-i pare rău că a susținut Guvernul Orban

Liderul PSD a fost întrebat dacă regretă că a susținut Guvernul Orban. Acesta spune că nu, însă subliniază că îi pare rău de ”dezastrul mai ales din zona de sănătate, gestionat de domnul Orban”.

”Nu îmi pare rău, dar îmi pare rău de dezastrul mai ales din zona de sănătate, gestionat de domnul Orban. Nu am crezut că pot fi oameni atât de mici, atât de falşi care nu au nicio empatie, cinici. Aceşti oameni sunt cinici. Nu sunt medicamente în spitale pentru Covid, acum fac contracte. Nu eşti pregătit, ei au stat într-o gâlceavă şi într-un congres”, a mai afirmat Ciolacu.

Preşedinele PSD a mai precizat că, dacă invitaţia la Cotroceni nu va fi una formală, ci va fi ”pe bune”, atunci PSD va prezenta un program de guvernare pentru susţinerea unui guvern de specialişti.

În acest program se regăsesc propuneri privind plafonarea preţului la energie, compensarea facturilor plătite, subvenţionarea gigacaloriei, aplicarea Legii consumatorului vulnerabil, creşterea alocaţiilor pentru copii, creşterea pensiilor, un plan în domeniul sănătăţii, dar şi detalii despre PNRR şi alocarea de fonduri la nivel local.