Actualul președinte al Federației Române de Tenis ne-a obișnuit după Revoluție cu afirmațiile sale tranșante pe teme dintre cele mai diverse. Țiriac a vorbit într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor despre situație dezastruoasă a sportului românesc și despre posibilele soluții pentru a revigora fenomenul. Miliardarul susține că una dintre soluții este să preluăm modelul vecinilor unguri.

Iată ce a declarat omul de afaceri:

„Domnule, noi nu avem nici antrenori! Îl ştiţi pe Bela Karolyi? El era mare specialist la handbal! El a venit din handbal la gimnastică şi-a făcut ce-a făcut! El n-a inventat nici bârna, nici paralelele. Ci doar cele şase ore până la opt pe zi de muncă de la o vârstă foarte fragedă. Sportul românesc a dispărut! Singura şansă pe care o avem noi este să se uite cineva peste graniţă, la maghiari. (…)

Politicienii noşti ar trebui să se uite la acest om pe care-l cheamă Orban, care a făcut din sport prioritatea numărul 1! A băgat bani în infrastructură şi în infrastructura şcolară. Dacă noi nu începem de la grădiniţă să semănăm… Dacă facem ceva azi, o să avem rezultate abia în 2028! Dar dacă nu începem, nu o să avem nimic. Eu voi încerca să fac ceva cu tenisul şi voi încerca să fac o universitate, o facultate de sport. (…)

Mi s-a spus că, în anul 2000, 40 de ţări aveau antrenori români de gimnastică. Şi-am zis să nu ni se întâmple ca la handbal, când eram campioni mondiali în 11 şi şapte, la băieţi şi fete. Noi i-am învăţat pe toţi handbal până când am uitat noi. Şi-au început să ne bată! Acum, ne bat toţi, nu doar ăia pe care i-am învăţat”, a declarat Ion Ţiriac, potrivit gsp.ro.


Te-ar putea interesa și: