Președintele USR Vrancea, Cosmin Timofte, a declarat vineri că a depus o sesizare la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru verificarea surselor averii mamei președintelui CJ Vrancea, Lucia Gherarde, și a modalității în care aceasta a obținut-o, a anunțat USR într-un comunicat de presă.

Sesizarea a fost depusă pe 17 aprilie și repartizată spre soluționare Direcției Generale Control Venituri Persoane Fizice. Aceasta se bazează pe declarațiile recente ale președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan, potrivit cărora atât bunuri, cât și sume de bani consistente ar proveni de la mama sa.

”În dispreț pentru alegătorii care l-au votat și care îi plătesc de ani buni salariul de președinte al CJ Vrancea, Marian Oprișan a susținut că mașina „senzațională” de peste 120.000 de euro la volanul căreia a fost filmat a fost plătită din contul mamei sale, care a lucrat zeci de ani la Fabrica de Confecții din Focșani. Tot de la mama sa, Oprișan ar fi primit, conform declarației de avere pe 2018, un împrumut de circa 51.000 de euro. În condițiile în care milioane de români s-au trezit că au conturile blocate de Fisc pentru că nu și-au plătit datoriile către stat la timp, de multe ori fiind vorba de sume modice, USR își manifestă încrederea că ANAF, instituție cheie controlată prin interpuși de Darius Vâlcov, va fi la fel de vigilentă și corectă și în ceea ce privește averea unui lider PSD, lider care de 27 de ani se află la conducerea CJ Vrancea”, se precizează în comunicatul USR.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a demarat procedura de evaluare a averii baronului PSD de Vrancea, Marian Oprișan, după ce în presă au apărut dezvăluiri despre mașina de 120.000 de euro pe care acesta pretinde că a primit-o cadou de la mama sa pensionară. Reacția lui Marian Oprișan la aflarea veștii că este investigat de ANI a fost una disprețuitoare.

”Poate să vină ANI, DNA, PG, DICOT, Poliția, ANAF și FBI rezultatul tot negativ o sa fie”, a declarat acesta.

Realitatea de Vrancea a dezvăluit cum Lucia Gherarde, mama șefului PSD și al CJ Vrancea, Marian Oprișan, și-a împrumutat fiul cu 51.000 de euro în 2018, pe lângă „cadoul” pe care spune baronul că i l-a făcut – un Ford Shelby care, potrivit jurnaliștilor, ar costa 150.000 de euro. Declarația de avere a lui Oprișan nu poate fi, însă, vizualizată pe site-ul Consiliului Județean Vrancea pentru că ea a fost anonimizată, scrie g4media.ro.