Doliu uriaș în România. Oamenii sunt în stare de șoc de când au auzit teribila veste. S-a luptat zile întregi pentu viața ei, dar din păcate a pierdut lupta.

Doliu uriaș în România!

Este vorba despre asistenta-şefă a secţiei de pediatrie din Spitalul Judetean din Botoşani. Aceasta a încetat din viață din cauza COVID-19. Femeia avea doar 57 de ani şi s-a luptat cu virusul timp de două săptămâni. Pacienta era obeză şi avea mai multe comorbidităţi, probleme care i-au grăbit fârșitul.

Deşi se afla la Terapie Intensivă, mediciii au încercat să o transfere la Bucureşti pentru tratament. Nu au mai reuşit însă, pentru că starea femeii s-a înrăutăţit brusc. Acesta este al treilea deces provocat de COVID-19 în rândul asistenților medicali, la Botoșani.

“A fost diagnosticată cu COVID de mai bine de două săptămâni. Era obeză, cu multă patologie asociată. S-a încercat transferul pacientei la București, dar a fost instabilă hemodinamic, iar medicație a primit tot ce se poate, conform protocolului”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Aproape în fiecare zi, peste o mie de persoane sunt descoperite infectate cu noul coronavirus în țara noastră. Dar asta nu e tot. Zeci de oameni își pierd viața din cauza COVID-19. De asemenea, secțiile de Terapie Intensivă sunt suprsaturate. Luni era internate 557 persoane.