Claudia Țapardel, încă europarlamentar PSD a fost extrem de vocală în ultima perioadă și foarte activă și la Bruxelles. Cu toate acestea, ea nu a avut loc pe lista lui Liviu Dragnea. Dorința ei de a rămâne în ecuația mare a politicii este extrem de mare, așa că a căutat intens susținere pentru a rămâne în prim plan.

Și analiștii cu impact în PSD s-au implicat și au insistat ca ea să fie inclusă pe lista pentru europarlamentare. Conform unor surse aceasta ar fi finanțat mai multe campanii de comunicare, motiv pentru care și anumiți jurnaliști militează pentru ea.

Rămasă fără biroul comod de la Bruxelles, Țapardel își dorește un loc la Palatul Victoria. Șansele să îl obțină nu sunt, însă foarte mari întrucât pentru Liviu Dragnea scaunele de ministru sunt instrumente importante de negociere și își dorește să scoată maximum din ceea ce poate controla.

Mai mulți social democrați au dezvăluit pentru Capital că locurile de ministru se vor negocia după europarlamentare și vor fi atribuite în funcție de rezultatele fiecărui județ în parte.

DcNews, portalul care aparține lui Bogdan Chirieac sugerează că Țapardel va fi ministru. Rămâne de văzut dacă Liviu Dragnea o va accepta pe aceasta pe un post de ministru.