Germania a ajuns într-un punct critic! Record epidemiologic: A depășit pentru prima dată peste 80.000 de infecții într-o singură zi

Institutul Robert Koch (RKI) a raportat miercuri, 12 ianuarie, 80.430 de noi infecţii într-un interval de 24 de ore. Trebuie menționat că cifra respectivă este în creştere cu peste 21.500 faţă de cifra din urmă cu o săptămână, potrivit informațiilor preluate de dpa-international.com

De asemenea, incidenţa la şapte zile a crescut la nivel naţional, chiar dacă datele sunt încă considerate incomplete după vacanţele de Crăciun şi Anul Nou când s-au efectuat mai puţine teste şi mai puţine cazuri au fost raportate.

Miercuri, RKI a declarat că au fost înregistrate 407,5 cazuri la 100.000 de rezidenţi într-o perioadă de o săptămână, comparativ cu 387,9 cu o zi mai devreme. În urmă cu o săptămână, incidenţa la nivel naţional era de 258,6. RKI a raportat un bilanţ zilnic de decese de 384, în creştere de la 346 cu o săptămână înainte. Până în momentul de față, 114.735 de persoane au murit în Germania după ce au fost infectate cu coronavirus.

Politicienii se contrazic pe vaccinarea obligatorie

Amintim că majoritatea grupărilor politice (dreapta şi stânga) sunt pro vaccinare anti-COVID-19 obligatorie. În ciuda acestui fapt, programul iniţial al cancelarului german Olaf Scholz, care preconiza ca imunizarea populației să fie impusă de la „începutul lui februarie sau martie”, pare departe de a se realiza

Cele trei partide politice din coaliţia guvernamentală au sugerat că modalitatea optimă de stabilire a paşilor de urmat constă în consemnarea propunerilor venite din partea unor parlamentari sau grupuri parlamentare, ci nu un proiect unic de lege aprobat de Guvern. Modelul respectiv presupune un vot liber în Parlamentul Federal de la Berlin. Conservatorii, aflaţi în opoziție, critică abordarea respectivă şi solicită Guvernului să redacteze un proiect propriu deoarece ştiu că extrema stângă şi liberalii din coaliţia guvernamentală nu vor ajunge rapid la un consens.

Marți, 10 ianuarie, Thorsten Frei a informat public că Uniunea Creştin Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin Socială (CSU) (aliata sa din Bavaria), nu vor propune niciun proiect legislativ. Astfel că responsabilitatea va rămâne pe umerii coaliţiei guvernamentale.

„Dacă Guvernul crede că vaccinarea obligatorie este o cale de ieşire din pandemie, trebuie să vină cu o propunere legislativă în acest sens”, a spus Thorsten Frei, membru al blocului conservator din Bundestag (camera inferioară a Parlamentului).

După acest anunț public, tot marți, un specialist medical, membru al Verzilor, a spus că creştin-democraţii se joacă de-a politica.

„Fac apel la Uniune (CDU/CSU – n. red.) să nu îşi sacrifice responsabilitatea socială pentru tactici de partid”, a transmis deputatul Janosch Dahmen.