Adjunctul inspectorului IGSU, înaintat în grad de Iohannis, chiar dacă a ascuns filmările de la Colectiv

Mai precis, la data de 26 noiembrie 2021, președintele Klaus Iohannis a decretat înaintarea în grad lui Dan-Paul Iamandi (inspectorul general al IGSU), Cristian Radu (adjunctul inspectorului general), Miron Chichișan (al doilea adjunct al inspectorului general), Benone Duduc (al treilea adjunct al inspectorului general), Călin Ioan Handrea și a lui Sorin Caba.

Cristian Radu, adjunctul inspectorului general care până acum a fost colonel, a ajuns general de brigadă cu o singură stea în urma decretului dat de șeful statului.

Ceea ce este interesant în ceea ce-l privește pe Cristian Radu, este faptul că acesta a ținut ascuns filmările de la Colectiv, notează libertatea.ro, care mai scrie că imaginile au fost prezentat de abia în luna octombrie 2019, asta în contextul în care incendiul a avut loc la finalul lunii octombrie 2015.

Sursa anterior citată mai spune că Cristian Radu a fost unul dintre cei care a ieșit atunci în presă și a declarat că dacă Parchetul a cerut imaginile din Colectiv și instituția nu le-a pus la dispoziție, atunci ”înseamnă că am greșit”. Cu toate acestea, întrebat la momentul respectiv dacă ar putea răspunde penal pentru faptul că nu a dat mai departe imaginile, acesta a spus că nu.

Lista celor care au fost implicați în dosarul Colectiv într-un fel sau altul nu se termină aici

Benone Duduc, devenit și el general de brigadă cu o stea, are o vechime de 19 ani în IGSU și a devenit adjunctul inspectorului general în februarie 2021.

Cea mai mare perioadă a carierei sale și-a petrecut-o la șefia direcției de prevenire din cadrul IGSU, fiind pentru o scurtă perioadă de timp, chiar după tragedia de la Colectiv, adjunct al inspectorului general.

Amintim că în acea perioadă, direcția prevenire din cadrul IGSU a fost grav criticată din interior, după flăcările de la club în care mai mulți oameni și-au pierdut viața.

Niciun pompier de la intervenție nu a fost avansat în grad

Decretele președintelui au dus la apariția mai multor vorbe în lumea pompierilor, care acuză că toți cei avansați în grad sunt doar pompieri din birou, niciunul de la trupe sau de la intervenție.