"O să am o discuţie cu dânsul în seara asta sau mâine dimineaţă, iar mâine, după şedinţa de Guvern, mâine după-masă, o să vă anunţ ce decizie am luat. Decizia mea e luată", a declarat Grindeanu, citat de AGERPRES.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost respinsă de Parlament cu 161 voturi pentru și 8 voturi contra.

Pentru a fi adoptată moțiunea ar fi trebuit să întrunească minim 233 de voturi pentru.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR împotriva Guvernului Grindeanu a fost dezbătută şi votată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Moţiunea de cenzură a fost depusă miercurea trecută. PNL şi USR îi solicitau premierului Sorin Grindeanu, în moţiune, să îşi asume 'eroarea' de a adopta ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea şi să demisioneze.

Raluca Turcan a cerut să demisioneze Guvernul, Dragnea și Tăriceanu

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, în Parlament, că simpla abrogare a OUG 13 nu "şterge păcatele" premierului Sorin Grindeanu şi ale Guvernului său, fiind necesară şi plecarea din funcţii, pentru ca românii să îşi recapete încrederea în instituţiile statului.

"Aţi simulat destul ataşamentul faţă de valorile democratice. Singura soluţie corectă pentru dvs. Dragnea, Tăriceanu şi Grindeanu este demisia de urgenţă a dvs. şi a întregului Cabinet complice. Domnule prim-ministru Grindeanu, abrogarea OUG nu vă şterge păcatele. Nu vă absolvă de responsabilitate. Culpa politică şi morală rămâne şi pentru ea trebuie să plătiţi cu funcţiile. Ar fi un gest de minimă reparaţie pentru răul făcut României", a spus Turcan.

Dragnea: Grindeanu a făcut într-o lună mai mult decât Cioloș într-un an

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, la dezbaterea moţiunii de cenzură a PNL şi USR, că documentul atacă o problemă în faţa căreia Guvernul Grindeanu s-a repliat.

Miniștrii au înțeles mesajul oamenilor din stradă, motiv pentru care vor lua şi alte măsuri pentru a închide „un conflict nedorit” creat din cauza unei „proaste comunicări”, a precizat Dragnea.

El s-a adresat şi opoziţiei: ”Aveţi grijă ce vă doriţi! Acest Guvern vrea să guverneze, lăsaţi Guvernul să guverneze!”.

"Mă întreb de ce au depus această moţiune. Să nu mai mărească pensii şi salarii? Acest guvern a făcut pentru români într-o lună cât Cioloş nu a făcut într-un an. Ceea ce faceţi creşte riscurile la adresa României şi o poate condamna la instabilitate. Aveţi grijă ce vă doriţi! Acest Guvern vrea să guverneze, lăsaţi Guvernul să guverneze”, a spus Liviu Dragnea, la dezbaterea moţiunii de cenzură.