„Odată cu noua Škoda Scala, deschidem un nou capitol al mărcii în segmentul compactelor. Este un model absolut nou, care va defini noi standarde în  privinţa tehnologiei, a siguranţei şi designului în clasa sa. Suntem convinşi că Scala are cele mai bune şanse pentru a redefini segmentul pentru Škoda”, a declarat Bernhard Maier, preşedintele Škoda Auto.

Conform companiei, denumirea modelului provine din limba latină, în care „scala” însemnă „scară”. În acest context, numele simbolizează următoarea treaptă urcată de producătorul auto ceh în segmentul compact. Scala este primul model din producţia de serie pentru Europa care va purta înscrisul Skoda pe centrul hayonului. Acest înscris va înlocui emblema clasică.

Skoda prezintă odată cu Scala şi noul său limbaj de design exterior şi interior, în premieră la un model din producţia de serie. Acest limbaj a fost vizibil deja la Salonul Auto de la Paris unde fost prezentat sub forma prototipuri Vision RS. Conform companiei cehe, marca face un pas înainte şi în privinţa tehnologiei, oferind funcţii şi dotări inovatoare, care, până în prezent, au putut fi comandate doar în segmentele superioare.

Mai multe detalii despre modelele Skoda, dar și despre modelele de serie importante și conceptele spectaculoase de la expoziția auto de la Paris puteți descoperi în suplimentul auto din revista Capital care a apărut pe 17 octombrie. Publicația este disponibilă la centrele de difuzare a presei din întreaga țară.