Sixt New Kopel Group, companie ce ofera servicii de leasing operational si rent-a-car, a anuntat deschiderea unei noi sucursale in Capitala, in zona Vitan. Aceasta comercializeaza masini second-hand si a necesitat o investitie de catea mii de euro, conform reprezentantilor companiei.

“Ne dezvoltam si vom continua sa o facem conform planului de business pe 2009 care implica: o dezvoltare continua a retelei, o crestere a eficientei precum si obtinerea unor conditii mai bune din partea furnizorilor”, a declarat Dudy Perry, CEO Sixt New Kopel Group.

Conform acetuia, pentru anul viitor compania are in plan deschiderea de noi sucursale in zona Militari din Capitala, dar si alte doua in afara Bucurestiului.

Potrivit lui Dudy Perry, in ultimii ani, s-a asistat la o infuzie de masini second hand importate din Europa de Vest, lucru care a dus la o prabusire a preturilor pe piata. De asemenea, reprezentantul companiei mai spune ca propunerea recenta de anulare a taxei de poluare pentru masinile noi, ar trebui sa reduca atractivitatea importului de masini uzate din vest si la echilibrarea pietei de masini second hand locale.

Sixt New Kopel a intrat pe piata locala in 2005. In 2006, compania a devenit detinatoarea in exclusivitate a licentei Sixt pentru Romania, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii rent-a-car la nivel international.

Sixt New Kopel are in prezent birouri deschise in Bucuresti, Iasi, Bacau, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Sibiu si Braşov. Pana la finalul anului 2008, compania intentioneaza sa-si dubleze bugetul de investitii, fata de perioada similara a anului trecut.

Sursa: Sixt New Kopel