O familie din SUA a ajuns să aibă doi gemeni născuți în doi ani diferiți. Este cazul unei femei din California, care, în noaptea de Revelion a născut gemeni, la distanță de câteva minute.

Cei doi bebeluși s-au născut la Centrul Medical Natividad din Salinas, fiica familiei născându-se la 15 minute după băiat. Reprezentanții spitalului au transmis pe Twitter întreaga informație.

„Natividad a salutat-o pe Aylin Yolanda Trujillo ca primul bebeluș al lui 2022”, au anunțat reprezentanții spitalului pe Twitter, precizând că „fratele ei geamăn, Alfredo Antonio Trujillo s-a născut cu 15 minute mai devreme, vineri, pe 31 decembrie la ora 23:45, ceea ce înseamnă că zilele lor de naștere cad într-o zi, lună și an diferit – o probabilitate de unu la două milioane!”, relatează HotNews.ro.

Mama celor doi bebeluși a fost și ea surprinsă de faptul că cei doi copii vor avea zile de naștere diferite. „Mi se pare uimitor să mă gândesc că gemenii au zile de naștere diferite”, a afirmat mama copiilor, adăugând că „am fost surprinsă și fericită că ea s-a născut la miezul nopții”.

La rândul său, dr. Ana Abril Arias, unul din medicii spitalului a precizat că experiența prin care a trecut a fost una unică. „A fost una din cele mai memorabile nașteri”, a precizat acesta.

Doi gemeni s-au născut în două decenii diferite

De menționat este faptul că, situația celor doi gemeni nu este una unică la nivel mondial. Un caz similar a avut loc, tot în SUA, în Indiana, în urmă cu doi ani. Atunci, doi gemeni s-au născut la o distanță de 30 de minute unul față de celălalt între 31 decembrie 2019 și ianuarie 2020.

CNN scria atunci că deşi s-au născut la diferenţă de o jumătate de oră, o pereche de gemeni care au venit pe lume în urmă cu câteva zile au date de naştere diferite şi, mai mult, sunt născuţi în decenii diferite.

Mama acestora, Dawn Gillam, din Pendleton, Indiana, s-a bucurat de anul nou într-un mod cu totul şi cu totul special. A născut pe unul dintre fii săi înainte ca ceasul să arate ora 12, iar pe al doilea după.

Trebuie menționat faptul că gemenii, Joslyn şi Jaxon Tello, trebuiau să se nască în februarie, însă Gilliam a ajuns la spital cu aproape două luni înainte pentru că era îngrijorată de faptul că nu mai simţea nicio mişcare a feţilor.

Joslyn s-a născut la ora 23:37, în ajunul Anului Nou, iar la exact 30 de minute mai târziu s-a născut şi fratele său, Jaxon, moment în care Indiana se afla deja în 2020 şi în noul deceniu.