Germania, lovită dur de pandemia de coronavirus! Angela Merkel, apel la cei care nu doresc să se vaccineze

Autoritățile sanitare din Germania au anunțat că miercuri au fost înregistrate 52.826 de noi cazuri de coronavirus, reprezentând un salt de o treime față de săptămâna trecută. În același timp, numărul de cazuri reprezintă un alt record zilnic. Din păcate, 294 de persoane infectate cu COVID au pierdut lupta cu boala, numărul total al celor morți fiind de 98.274.

„Nu este prea târziu pentru a opta pentru o primă doză de vaccin”, a declarat Merkel, la un congres al primarilor de orașe germane: „oricine se vaccinează se protejează pe sine și pe ceilalți. Și dacă se vaccinează suficient de mulți oameni, este calea de ieșire din pandemie”.

Rata de vaccinare în Germania este de 68%, mult mai puțin decât media din Europa de Vest. Cancelarul Angela Merkel a declarat este nevoie de un efort național pentru a începe distribuirea în masă a vaccinurilor de rapel.

Măsuri pentru a rezolva situația

Cancelarul german a făcut apel la liderii federali și regionali ca aceștia să introducă o măsură care să duc la restricții mai strict în funție de numărul de persoane infectate care ajung la spital într-o săptămână.

Într-o altă ordine de idei, ministrul sănătății Jens Spahn spune că Germania are suficiente doze pentru o campanie de rapel.

Cei care negociază pentru a forma următorul guvern doresc să oblige persoanele care folosesc transportul public sau care merg la serviciu să prezinte un test COVID-19 negativ, o dovadă de vindecare sau de vaccinare.

Personalul medical a intrat în grevă

Germania se confruntă cu o situație fără precedent după ce personalul din mai multe spitale a intrat marţi în grevă, cerând majorarea salariilor, relatează dpa. Potrivit sursei citate, la protest participă angajaţi din landurile Renania de Nord-Westfalia, Bavaria, Saxonia, Mecklenburg-Pomerania Inferioară şi Schleswig-Holstein.

În același timp, Sindicatul Verdi intenţionează să pună presiune mai mare asupra angajatorilor în timpul actualei runde de negocieri pentru condiţiile din sectorul public. De menționat este faptul că această situație este prezentă în unele din cele mai mari spitale de pe teritoriul țării.

Mai exact, grevele de avertizare au loc în marile spitale universitare din Aachen, Bonn, Koln, Dusseldorf, Essen şi Munster, însă sindicatele şi unităţile medicale au convenit să nu fie afectată asistenţa medicală de bază.

Şeful spitalului universitar din Essen, Jochen Werner nu a primit prea bine atitudinea personalului medical. Mai exact, acesta a criticat alegerea momentului pentru proteste, având în vedere agravarea epidemiei de coronavirus în Germania.

Amintim faptul că unităţile de terapie intensivă din spitalele germane sunt tot mai solicitate, pe măsură ce creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Mai exact, în ultimele săptămâni numărul infectărilor a înregistrat o creștere fără precedent.