În Marea Britanie, 400 de persoane imunizate se infectează zilnic. Fostul consilier științific guvernamental din Marea Britanie, Sir David King, spune că un nou val al pandemiei este pe cale să înceapă, iar „dovezile” sunt vizibile deja în Anglia.

Cei vaccinați au ajuns să se infecteze cu coronavirus

În prezent, Marea Britanie are aproximativ 41% din populație vaccinată, predominant cu vaccinul AstraZeneca. Fostul consilier științific guvernamental din Marea Britanie, Sir David King, spune că un nou val al pandemiei este pe cale să înceapă.

„În Marea Britanie se înregistrează aproximativ 5.300 de cazuri noi de coronavirus pe zi, cu 2.000 mai mult decât săptămâna trecută. Am discutat despre un al treilea val de coronavirus și sunt de părere că nu trebuie să mai așteptăm. Ultimele cifre sunt dovada apariției unui nou val epidemic”, a declarat doctorul Sir David King pentru Sky News, potrivit Aleph TV, un nume important din acest domeniu.

Totuși, Sir David King subliniază faptul că 1 din 25 de oameni infectați aveau ambele doze de vaccin făcute. Concret, aproximativ 400 de britanici vaccinați se infectează zilnic.

Avertismentul reputatului doctor

„Știm că oricine este vaccinat (cu două doze) este relativ sigur împotriva virusului. Dar să nu uităm că unul din 25 de cazuri noi sunt persoane care au fost vaccinate complet – asta înseamnă că 400 de cazuri noi pe zi sunt persoane care s-au vaccinat cu ambele doze.”, a mai transmis Sir David King cu îngrijorare.

Mai mult, acesta interzice guvernul britanic, susținând că situația nu este „stabilă”, ci într-o „continuă creștere”. În acelați timp, reputatul doctor mai susține că Marea Britanie n-ar trebui să iasă din lockdown pe 21 iunie, deoarece situația s-ar putea complica în următoarea perioadă din cauza noului val care dă semne că ar putea să apară în curând.

Întrebat cât ar mai trebui prelungită aceasta, nu a putut da un răspuns clar, ci „câteva săptămâni”.