Aflat în direct la Digi 24, directorul general FNGCIMM, Dumitru Nancu a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat azi cu site-ul www.imminvest.ro. Acesta a declarat că deși se aude că site-ul ar fi fost ținta unui atac cibernetic, Nancu a spus că sunt doar simple suspiciuni.

Ce se va întâmpla cu aplicația în continuare

”În acest moment specialiștii încarcă aplicația și o securizează. Urmează ca aplicația să fie auditată de către Cybernet, parte din Serviciului Român de Informații. Încercăm să îi dăm drumu într-o perioadă de timp rezonabilă.”

Au fost 397 de mii se accesări și este clar că două site-uri au fost blocate. În acest moment specialiștii fac toate eforturile posibile.”, a declarat Dumitru Nancu.

Întrebat dacă este posibil ca aplicației să i se dea drumu azi, directorul general FNGCIMM a spus că nu poate oferi astfel de detalii având în vedere că ne aflăm într-o stare de criză.

Site-ul va deveni disponibil în curând

”Din punct de vedere vrem să îi asiguram pe toți ca acest site va deveni disponibil in cel mai scurt timp, plafonul ajunge pentru minim 40 de mii de IMM-uri. Lucrurile sunt foarte clare și înregistrarea va asigura transparenta totală.”, a mai spus Nancu.

Ce s-a întâmplat, mai exact, la deschiderea site-ului

Nancu spune că la ora deschiderii platforma a înregistrat un număr foarte mare de accesări, de la 2.700 la ora 8:30 la 397.000 de accesări pe minut, din 132.000 de conexiuni, în condițiile în care în România există 475.000 de IMM. Aplicația a fost testată înaintea deschiderii oficiale, de către angajații instituțiie dar și în regim dechis, și a întregistrat 3 milioane de utilizatori în două ore, a explicat directorul.

Ministrul Finanțelor este de părere că site-ul a fost atacat

”Probabil aceleași personaje care aruncă cu noroi în tot ceea ce face guvernul au atacat site-ul IMM INVEST.

Nici eu și nici românii onești care au acum nevoie de aceste resurse nu ne așteptam la o asemenea ticăloșie.

Nicio problemă. Continuăm. Mergem înainte. Aflăm cine este în spatele acestui atac și îi voi prezenta public.

De un lucru vă asigur pe toți. Pe perioada cât site-ul nu funcționează nu se înregistrează nimeni în acest program.

Nu permit nicio șmecherie.

#RomâniiTrebuieSăȘtie”, a fost mesajul ministrului de Finanțe, Florin Cîțu.