Angajaţii CFR vor opri trenurile, din 31 mai, fiind discuţii ca şi cei de la Metrorex şi transportul public să oprească activitatea de la sfârşitul lunii mai.

Preşedintele Confederaţiei Meridian, Ion Popescu, a declarat la finalul discuţiilor de joi de la Ministerul Finanţelor, că şi CFR-iştii vor opri trenurile intrând în grevă generală din 31 mai, nemulţumiţi de scăderea cu 25% a salariilor.

Popescu a mai spus că liderii sindicali de la Metrou şi transportul public se gândesc să ia aceeaşi decizie din 31 mai.

Liderul Confederaţiei Meridian a mai spus că cei 30.000 de mineri pensionari sunt foarte nemulţumiţi de reducerea cu 15% a pensiilor şi protestează deocamdată la nivel local, dar este posibil ca aceste conflicte să ia amploare.

Ministerele Finanţelor şi Muncii vor continua discuţiile cu sindicatele până miercuri, când Guvernul va aproba scrisoarea FMI, şi vor accepta propunerile acestora doar dacă sunt argumentate, dar acum există opinii total diferite privind modul de reducere a cheltuielilor, a afirmat premierul Emil Boc.

El a arătat, la finalul întâlnirii de joi cu sindicatele, organizată la sediul Ministerului Finanţelor, că există puncte de vedere total diferite în ceea ce priveşte majorările de taxe, care ar fi cerute de sindicate, şi menţinerea taxelor la nivelul actual, dar reducerea cheltuielilor bugetare, variantă pentru care se pronunţă Guvernul.

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri, în şedinţa Cabinetului, că Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

SURSA: Mediafax