Simona Halep va evolua cu Ajla Tomljanovici, marţi dimineaţă, nu mai devreme de ora 10.00, în turul doi la turneul de la Adelaide. Meciul este penultimul programat pe terenul central. Halep, locul 4 WTA,  şi Tomljanovici, locul 54 WTA, s-au mai întâlnit de două ori, de fiecare dată impunându-se jucătoarea din Constanţa.

Este singurul turneu dinainte de Australian Open 2020, primul Grand Slam al anului, disputat între 20 ianuarie și 2 februarie.

Simona Halep va încerca la Adelaide, turneu aflat în premieră în circuitul WTA, să își seteze jocul pentru Australian Open 2020. În turneu vor mai fi nume precum Ashleigh Barty, liderul WTA, și Belinda Bencic.

Simona Halepa pierdut primul meci oficial din 2020, la dublu,în pereche cu Raluca Olaru. Ajla Tomljanovic e locul 52 in clasamentul WTA. Australianca a trecut în primul tur de Yulia Putintseva (37 WTA) cu 7-6 (4), 6-2.

Turneul va fi transmis de TV Digi Sport 2 și liveTEXT pe GSP.RO. Competiția are o însemnătate aparte pentru perechea Simona Halep-Darren Cahill, în condițiile în care antrenorul jucătoarei noastre este născut în orașul de 1.3 milioane de locuitori. „Derby-ul” primului tur de la Adelaide are loc între Angelique Kerber și Sloane Stephens.