Cazul de dopaj al lui Halep seamănă cu cel al lui Armstrong

Radu Banciu a găsit asemănări între cazul de dopaj al Simona Halep și cel al lui Lance Armstrong. Banciu a comentat în termeni duri situația în care se află tenismena.

„Necesitatea de a ne băga în seamă…cum am făcut-o cu Halep. (…) Deci chestiunea cu Simona Halep, nu intra în conversațiile noastre dacă nu era româncă. Ceea ce înseamnă că nu era mare lucru. De exemplu, Serena Williams sau Martina Hingis sau Billie Jean King intrau în conversații chiar dacă nu erau românce. Pot să-ți dau un milion de exemple. Dar, Simona Halep nu ar fi fost.

(…) Și atitudinea. Nu a fost unul capabil să spună clar: «A greșit, trebuie să o radem». Au făcut-o alții, în ciclism și alte sporturi. De exemplu, Lance Armstrong a fost ras de peste tot. Nu se mai laudă nimeni cu el. Pentru ei nu mai există. Lance e cum erau actorii noștri de pe genericele de filme, care după ce fugeau în străinătate…dispăreau. Lance Armstrong nu mai apare în catastiful sportului american” a declarat Radu Banciu la podcastul Craciun tot anul.

Un ziarist american este rezervat în privința șanselor la TAS

După ce a fost suspendată pentru dopaj, tenismena vrea să obțină o reducere a pedepsei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Ben Rothenberg, cunoscut jurnalist american, spune că șansele româncei sunt foarte mici.

Americanul nu crede nici că mărturia lui Patrick Mouratoglou ar putea schimba ceva.

„Nu cred că video-ul de pe Instagram, în care vorbea despre faptul că se simte, accent pe ‘se simte’ (n.r. – dar nu a zis că ‘este’), responsabil poate schimba ceva la TAS”, a declarat el pentru iamsport.ro.

Ben Rothenberg consideră că Simona Halep ar trebui să își schimbe complet strategia la TAS. Potrivit acestuia, sportiva din Constanța „are acum posibilitatea de a-și construi o cu totul altă apărare la forul de la Lausanne”.

Jurnalistul nu crede însă că declarația lui Mouratoglou despre recomandarea suplimentului Keto MCT va fi utilă în procesul româncei.

Ben Rothenberg a adăugat că „dacă Halep poate aduce în discuție acest lucru, că cineva din echipa ei a dopat-o fără știința ei, fără acceptul ei, asta sigur o poate ajuta extrem de mult. Dar ar trebui să și demonstreze acest lucru, iar asta poate fi dificil”.