Halep (26 ani), a doua favorită a turneului, s-a impus în doar 69 de minute şi şi-a luat revanşa după ce a pierdut cu acelaşi scor întâlnirea disputată săptămâna trecută la Wuhan, potrivit Agerpres.

Ambele jucătoare au avut probleme la serviciu în debutul întâlnirii, iar primele trei ghemuri au însemnat tot atâtea break-uri. Halep a fost prima care şi-a făcut serviciul şi s-a desprins la 3-1, iar apoi scorul a luat proporţii şi a devenit 5-1. Kasatkina a reuşit şi ea să îşi facă serviciul, pentru 5-2, dar Halep a încheiat setul, cu 6-2, după 35 de minute.

Kasatkina a luat primul ghem din actul secund, dar Halep a restabilit egalitatea şi apoi a făcut un prim break. Românca s-a desprins la 4-1, iar al acest scor a avut un moment de cumpănă, fiind nevoită să salveze trei mingi de break, pentru ca apoi să facă totuşi 5-1, încheind cu un break la zero (6-1).

Deşi a avut procentaj redus la primul serviciu în teren (55%), Halep a fost mai bună pe ambele sale servicii faţă de rusoaică (62%-40% la primul, 54%-22% la al doilea). Halep a avut mai multe mingi direct câştigătoare (19-6) şi mai puţine erori neforţate (21-33), Kasatkina făcând şi 6 duble greşeli (Simona doar una).

Halep are acum 3-1 în meciurile directe cu Kasatkina, pe care a mai învins-o în 2016 la Miami în turul secund, cu 6-3, 7-5, şi anul acesta în turul al treilea la Roland Garros, cu 6-0, 7-5.

Simona Halep, la cea mai bună performanţă a sa la Beijing, şi-a asigurat un cec de 310.455 dolari şi 390 de puncte WTA. În penultimul act, Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre Sorana Cîrstea şi letona Jelena Ostapenko.