Halep (25 ani) a obţinut 6,2 milioane dolari în perioada iunie 2016-iunie 2017, mai mult de jumătate din această sumă fiind reprezentată de premiile câştigate în circuitul WTA iar restul din contractele sale de publicitate. 

”Simona Halep se află de aproape 200 de săptămâni în Top 10 (WTA). Este cea mai serie activă din tenisul feminin. Starul născut în România a încheiat un contract pe mulţi ani cu Mercedes Benz România. Cel important contract de sponsorizare îl are cu Adidas”, au scris jurnaliştii de la Forbes despre reprezentanta ţării noastre. 

Clasamentul stabilit de Forbes este dominat de Serena Williams care, deşi nu a mai evoluat de câteva luni, fiind însărcinată cu primul ei copil, a reuşit să adune în ultimele 12 luni suma de 27 milioane dolari, mai mult decât dublu faţă de a doua clasată, germanca Angelique Kerber (12,6 milioane). 

Topul stabilit de publicaţia american cuprinde, altfel, opt jucătoarele de tenis, între primele 10 sportive cu cele mai mari venituri figurând doar două care nu au legătură cu tenisul: pilotul de curse Danica Patrick şi luptătoarea de arte marţiale mixte Ronda Rousey, ambele din Statele Unite. 

Rusoaica Maria Şarapova, una dintre cele mai bine plătite sportive din lume în decursul ultimilor ani, nu figurează în top 10, adunând “doar” 6 milioane dolari în intervalul iunie 2016-iunie 2017, din cauza suspendării pe 15 luni pentru dopaj. 

Iată cum se prezintă clasamentul celor mai bine plătite sportive ale lumii stabilit de Forbes: 
1. Serena Williams (SUA/ tenis) 27 de milioane de dolari 
2. Angelique Kerber (Germania/tenis) 12,6 milioane 
3. Danica Patrick (SUA/automobilism) 12,2 milioane 
4. Ronda Rousey (SUA/arte marţiale mixte) 11 milioane 
5. Venus Williams (SUA/tenis) 10,5 milioane 
6. Garbine Muguruza (Spania/tenis) 7,7 milioane 
7. Caroline Wozniacki (Danemarca/tenis) 7,5 milioane 
8 Agnieszka Radwanska (Polonia/tenis) 7,3 milioane 
9. Eugenie Bouchard (Canada/tenis) 7,1 milioane 
10. Simona Halep (România/tenis) 6,2 milioane 

AGERPRES