Mesaj către Simona Halep. Quantum Nutrition Inc răspunde acuzațiilor

Simona Halep are parte în aceste zile de o primă reacție din partea firmei canadiene care produce suplimentul contaminat cu Roxadustat de la care a pornit cazul său de dopaj. Aceștia susțin că „n-au înșelat niciodată pe nimeni” și că sportiva nu i-ar fi dat în judecată.

Konstantino Koveos, unul dintre proprietarii firmei, a declarat că procesul împotriva companiei sale, anunțat de avocatul tenismenei, este o invenție. Potrivit lui, firma pe care o conduce nu a primit o înștiințare oficială. Koveos mai susține și că decizia ITIA este „incontestabilă”.

Produsele Schinoussa care ar fi fost contaminate au fost livrate către New York în august 2022 și au înlocuit vechile suplimente ale lui Halep, care conțineau prea mult zahăr, potrivit spuselor echipei sportivei.

Vă amintim că Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, într-o declarație dată pe 18 septembrie la postul de televiziune Euronews România, a anunțat că a dat în judecată compania canadiană. El spunea că „procesul nu poate să fie decât unul de despăgubire, el nu va avea decât o influență civilă”.

„Sigur! Nu putem să vorbim foarte multe despre caz, dar suntem în legătură cu avocații noștri. Inclusiv în dimineața asta am discutat. Nu înțeleg de unde vin lucrurile astea.

Sunt destul de sigur că media adaugă informații de la ea”, a spus Konstantino Koveos, întrebat dacă zvonurile despre un proces împotriva firmei lui sunt false.

Totodată, acesta a precizat că se așteaptă să primească ceva oficial în luna următoare.

Simona Halep
Simona Halep/SURSA FOTO: Facebook, Billie Jean King Cup ES

Declarațiile lui Konstantino Koveos, acționar și directorul financiar al firmei Quantum

Koveos conduce firma alături de fratele său, John Koveos, care figurează ca director în acte. Acesta din urmă a și participat la procesul Simonei, ca martor al acuzării, din partea ITIA.

Konstantino Koveos vorbește despre Jean Claude Alvarez, un profesor francez specialist în toxicologie, pe care s-a bazat apărarea româncei. El spune că testele acestuia sunt îndoielnice.

„Doctorul Alvarez, da. Și el a făcut niște teste îndoielnice, dacă i-ați citit documentarea. Am vorbit cu avocații de la ITIA și ne-au spus să nu vorbim cu nimeni. În documentul de 126 de pagini, numele noastre au fost anonimizate. E foarte interesant că oamenii au ajuns să știe cine suntem dacă identitatea noastră a fost scoasă din dosar… Iar informația a apărut în România, ceea ce înseamnă că sursa este din România. Avocații noștri ne-au spus că rolul nostru se oprește la procesul de la ITIA. Dacă ea (n.r. – Halep) dorește să facă apel, e treaba ei”, a spus Koveos, citat de GSP.

El anunță și că credibilitatea ITIA este incontestabilă, iar decizia ar trebui respectată:

„Dacă ITIA a luat o decizie finală înseamnă că aia e decizia finală. Nu există dubii! Dacă ne-am apuca să contestăm deciziile ITIA vă puteți imagina ce s-ar întâmpla cu toate celelalte cazuri de dopaj din istorie?! Ar exploda toate. Practic, ajungem să punem la îndoială credibilitatea ITIA. Dacă fiecare s-ar testa în propriul laborator privat ajungi să obții rezultatul pe care ți-l dorești, nu?!”, a adăugat Koveos.

Reprezentantul firmei a mai precizat că Quantum Nutrition Inc. a fost declarată nevinovată de către ITIA.

Quantum Nutrition a renunțat să mai producă suplimentul contaminat

Reprezentantul firmei s-a arătat încurcat atunci când a fost întrebat de ce nu poate arăta o mostră a produsului. „A fost produs în 2018 și apoi ne-am oprit să-l mai producem pentru că nu mai era un produs pe care voiam să-l vindem”, a precizat el. După care a adăugat că producția a fost reluată ulterior. El a explicat cum de s-a reluat fabricarea, astfel:

„Avem alte formule noi pentru el. Acum comercializăm un produs care conține doar pudră din ulei de nucă de cocos. Avem alte suplimente care conțin colagen”, a spus el.

El a mai adăugat că „produsul nu conținea niciun Roxadustat! Găsiți totul în dosarul de 126 de pagini. Asta ne-au spus avocați să le spunem tuturor. Citiți dosarul! Acolo e decizia finală. Noi nu avem nicio legătură cu povestea asta. Nu suntem vinovați!”.

Acesta a precizat și că tot scandalul l-a afectat chiar și personal. El a mai adăugat că presa română publică „numai tâmpenii”. Directorul a mai declarat și că proprietarii afacerii sunt „o familie de greci serioși, ortodocși, care fac business cu credință în Dumnezeu! Nu am înșelat niciodată pe nimeni. Cred în Dumnezeu, mi-e frică de El și de moarte și nu aș face niciodată nimic rău!”.

„Mi-am secretizat pagina de Facebook din cauza reporturilor false primite din România ca urmare a lucrurilor false apărute în ziare acolo. Nu am nimic cu românii, noi lucrăm cu români, am ajutat români cu bani prin intermediul bisericii ortodoxe din Toronto. Cel mai bun prieten al meu este episcop român în Toronto. Vreau să scrieți asta în ziarul vostru! Până acum au apărut în România numai tâmpenii”, a spus directorul financiar al Quantum Nutrition.