Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) depune eforturi considerabile pentru a asigura participarea la Jocurile Olimpice de la Paris pentru Simona Halep, chiar dacă sportiva se confruntă cu probleme legate de poziția sa în clasamentul WTA.

Simona Halep are șanse să obțină un wild-card pentru Jocurile Olimpice

Președintele COSR, Mihai Covaliu, a subliniat importanța obținerii unui wild-card pentru Halep, având în vedere că poziția sa în clasamentul WTA nu îi permite participarea directă la competiție. Actualmente, Halep ocupă locul 1144 în clasament, principalul motiv fiind suspendarea temporară pentru dopaj.

Cu toate acestea, există speranță că Simona Halep va obține wild-card-ul necesar pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Recent, Halep s-a înscris la un turneu WTA 125 din Portugalia, unde, în cazul unei performanțe bune, ar putea să-și îmbunătățească poziția în clasament și să își mărească șansele de participare.

„Există această șansă pentru Simona. Și eu pot să spun că până nu vom epuiza toate aceste căi de a obține un wild-card pentru Simona nu vom renunța. Cel mai important este ca și Simona să își dorească din toată inima acest lucru. Ea are timp să ajungă la forma de dinainte. Depinde doar de ea și de cât de mult își dorește să participe la Paris. Noi o așteptăm. Mesajul meu e să fie să fie sănătoasă, să aibă încredere şi în fiecare zi să mai urce câte o treaptă pentru a-şi îndeplini visul olimpic”, a explicat Covaliu.

Reîntoarcerea Simonei Halep în circuitul WTA s-a produs recent, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus suspendarea de la 4 ani la doar 9 luni. Covaliu a subliniat că COSR va continua să sprijine eforturile Simonei pentru a reveni la forma fizică și mentală optimă și pentru a-și îndeplini visul olimpic.

Mihai Covaliu
Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman SURSA FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Șeful COSR speră că România va avea 100 de sportivi calificați

În ceea ce privește obiectivele COSR pentru Jocurile Olimpice de la Paris, Covaliu și-a exprimat speranța ca numărul sportivilor români calificați să se apropie de 100. Cu toate acestea, Covaliu a menționat că este dificil să se facă estimări cu privire la numărul de medalii pe care România le va obține, dat fiind nivelul crescut al competiției sportive.

„Mai sunt încă 32 de sportivi români care au şanse de calificare la Jocurile de la Paris. Aşteptăm de la lupte, acolo unde va mai fi un turneu de calificare, aşteptăm la box, la atletism, la judo, tenis de masă, la scrimă… aşa că noi sperăm ca aceste şanse pe care le mai au sportivii noştri să le şi materializeze. Noi sperăm ca numărul să se apropie de 100 … sperăm să facem un număr rotund”, a declarat acesta.

Șeful COSR a subliniat că este în continuare concentrat pe sprijinirea sportivilor români pentru a-și maximiza șansele de succes la Jocurile Olimpice de la Paris.

Mihai Covaliu a explicat că nu se poate paria pe un număr de medalii, pentru că „ştim toţi ce înseamnă tensiunea de la Jocurile Olimpice”, dar dorește să obțină cât mai multe.

„Vrem ca fiecare sportiv care are şanse să reuşească să le materializeze prin câştigarea unei medalii de orice culoare. Este extrem de dificil, pentru că sportul în ultima perioadă a crescut foarte mult. De aceea e foarte greu să spui dinainte că vei câştiga un număr anume de medalii de aur, de argint sau bronz”, a precizat el.