Simona Halep a confrmat la Digi Sport faptul că nu va mai participa la turneul demonstrativ din Africa de Sud, după ce în această ţară a apărut tulpina Omicron, care îi îngrijorează pe specialişti.

Sportiva susține că nu știe dacă evenimentul se va mai ține sau nu, însă ea preferă să se retragă decât să își riște sănătate.

„(n.r. – spunându-i-se că turneul nu se mai ţine) Eu am anulat, eu nu mai merg, nu ştiu dacă evenimentul s-a anulat. Nu vreau să vorbesc tâmpenii. Eu nu mai merg pentru că mi-e teamă. Nu vreau să risc nimic”, a spus Halep, la Digi Sport.

Sportiva a confirmat faptul că va evolua pentru echipa României de Cupa Federaţiei în 2022, în întâlnirea cu Polonia.

„Sută la sută joc, chiar am spus înainte ca domnul Dobre (n.r. – antrenorul ei) să fie căpitan că voi juca. Îmi doresc tare mult să câştigăm, am avut noroc că ne-am calificat direct pentur baraj. Eu sper şi cred cu tărie că avem şanse să ne calificăm la turneul final”, a spus Halep.

Cu cine urma să joace Simona Halep

De menționat este faptul că pe afişul turneului caritabil Africa Cares mai erau prezente figuri importante ale tenisului, Venus Williams, Martina Hingis, Iga Swiatek şi Sloane Stephens.

Totodată, în urmă cu doar câteva zile, înainte de descoperirea noii tulpini COVID, fostul lider mondial și-a aflat și adversarii pe care îi va întâlni în cadrul competiției desfășurate la Johannesburg.

La turneu urmau să participe 8 jucători, 6 femei și 2 bărbați, împărțiți în câte două grupe. Halep era repartizată în grupa B, unde îi va întâlni pe Sloane Stephens, Zoe/Isabella Kruger și Dustin Brown. De partea cealaltă, din grupa A urmau să facă parte Venus Williams și Martins Hingis (foste numărul 1 WTA), alături de Iga Swiatek și Khololwam Montsi.

Amintim faptul că pentru Simona Halep anul 2022 a fost unul destul de dificil. Pentru prima dată după 2012, sportiva nu câştigă un trofeu WTA în decursul unui an. Totodată, presa sportivă mai scrie că aceasta este cea mai slabă clasare pentru cea mai bună jucătoare de tenis din România la sfârşit de sezon din 2012 încoace, când a fost pe locul 37.

Trebuie menționat faptul că sportiva a ieşit din Top 10 WTA pentru prima dată după şapte ani şi jumătate (din februarie 2014) și a ratat calificarea la Turneul Campioanelor, pentru prima dată din 2014 și până acum.