Fostul premier italian şi preşedinte al AC Milan, Silvio Berlusconi, a fost externat din spitalul în care se afla de 24 de zile, la Milano, informează presa italiană.

Berlusconi a fost internat în data de 6 aprilie în spitalul San Raffaele, iar atunci s-a anunţat că spitalizarea s-a făcut „din precauţie”.

Silvio Berlusconi, în vârstă de 84 de ani, a fost testat pozitiv cu coronavirus în septembrie 2020.

El s-a vindecat între timp, dar a avut nevoie de spitalizarea recentă din cauza unor complicaţii şi efecte pe termen lung ale infecţiei cu Covid-19.

Potrivit Ansa, Berlusconi a fost externat vineri, iar acum este la reşedinţa sa din Arcore.

Procesul împotriva sa, amânat de mai multe ori

Fostul premier italian a avut mai multe internări în ultimele luni. În februarie a petrecut o noapte la spital după o cădere fără urmări grave, însă în ianuarie a fost spitalizat mai multe zile în Centrul de Cardiologie din Monaco pentru probleme de aritmie cardiacă.

De asemenea, în septembrie anul trecut a fost spitalizat din cauza unei infecţii pulmonare cauzate de COVID-19.

Silvio Berlusconi a fost supus în 2016 unei operaţii pe cord deschis, iar în primăvara lui 2019, unei operaţii pentru ocluzie intestinală.

Şeful partidului Forza Italia se confruntă în prezent cu un proces pentru acuzaţia de mituire a martorilor în timpul unui proces anterior asupra aşa-numitelor “bunga bunga”, după cum erau cunoscute petrecerile sale.

Procesul a fost amânat de mai multe ori din cauza internării lui Berlusconi. Acum a fost programat pentru mijlocul lunii mai.