Probleme grave de sănătate pentru fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi. Ex patronul lui AC Milan are o dublă pneumonie în fază incipientă. Aceasta i-a fost descoperită după ce a ieșit pozitiv la coronavirus.

Fostul premier, Silvio Berlusconi, în stare gravă

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, spitalizat joi seară ”din precauţie” după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus, are dublă pneumonie în fază incipientă, a relatat vineri agenţia de presă italiană ANSA, citată de Reuters.

Dublă sau bilaterală, pneumonia afectează ambii plămâni şi poate provoca dificultăţi de respiraţie. Dubla pneumonie a fost documentată în multe cazuri la pacienţi spitalizaţi cu COVID-19.

Berlusconi, în vârstă de 83 de ani, a fost spitalizat joi seara la Milano ”din precauţie”, la două zile după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus, însă starea sa de sănătate nu dă motive de îngrijorae, a anunţat vineri partidul său Forza Italia.

El a anunţat miercuri seară că a fost testat pozitiv cu COVID-19. Ulterior, doi dintre copiii săi – Barbara (36 de ani) şi Luigi (31 de ani) – şi noua sa parteneră, Marta Fascina, 30 de ani, au fost de asemenea testaţi pozitiv, anunță Agerpres.

Berlusconi, recent testat pozitiv cu COVID-19, a fost spitalizat joi seară ”din precauţie”, dar ”cadrul său clinic nu dă motive de îngrijorare”, indică un comunicat publicat vineri de partidul său, Forza Italia. ”Preşedintele Berlusconi a fost spitalizat ca măsură de precauţie la spitalul San Raffaele din Milano, după apariţia anumitor simptome. Cadrul clinic nu dă motive de îngrijorare”, dă asigurări comunicatul.

Potrivit agenţiei de presă AGI, Silvio Berlusconi, care pe 29 septembrie împlineşte 84 de ani, a fost internat în camera pe care de obicei o ocupă în acest spital, lucru interpretat de AGI ca un semn că situaţia nu este gravă.

Licia Ronzulli, senatoare din partidul Forza Italia, a declarat vineri dimineaţă la radio că cel supranumit Il Cavaliere ”a petrecut noaptea la spital pentru controlarea situaţiei, dar va fi bine”.

Berlusconi a anunţat miercuri seară că a fost testat pozitiv cu COVID-19. Ulterior, doi dintre copiii săi – Barbara (36 de ani) şi Luigi (31 de ani) – şi noua sa parteneră, Marta Fascina, 30 de ani, au fost de asemenea testaţi pozitiv.

”Continui bătălia”, afirmase miercuri seară Silvio Berlusconi după acest anunţ, dând asigurări că va fi prezent ”în campania electorală cu interviuri la televiziuni şi în ziare”.

Peste două săptămâni în Italia au loc alegeri regionale, precum şi un referendum naţional privind scăderea numărului de parlamentari.