Pretul actiunilor SIF Transilvania a crescut in sedinta bursiera de astazi cu nu mai putin de 8,81%, de la 2,61 lei pe actiune la 2,84 lei pe actiune. 

Cresterea neobisnuit de mare ar putea avea ca motiv, potrivit unor surse din piata, speculatiile care se fac pe tema actiunii in justitie a Cocor SA, prin care aceasta se impotriveste majorarii de capital prin emisiune de actiuni gratuite realizata de SIF Transilvania in aceasta primavara. 

Pe parcursul sedintei de tranzactionare, pretul a ajuns chiar si aproape de maximul permis de sistem, cu 15% mai mare decat cel din ziua precedenta. 

Si celelalte patru SIF-uri au inregistrat cresteri de pret in cea mai mare parte a sedintei bursiere, insa la final doar SIF Muntenia mai era pe plus, alaturi de SIF Transilvania. 

Cotatia la termen a actiunilor SIF Transilvania a ajuns, la Bursa de la Sibiu, la 2,73 lei pe actiune pentru scadenta iunie si 2,76 lei pe actiune pentru scadenta septembrie. 

Valoarea de piata a SIF-ului, la pretul de inchidere din sedinta de astazi, este de 1,55 miliarde de lei. Daca luam in calcul si majorarea de capital, capitalizarea se dubleaza, SIF Transilvania ajungand cea mai bine cotata dintre societatile de investitii financiare, cu o valoare de piata de aproape un miliard de euro.

 

Sursa: Capital 26 Iunie 2007

Te-ar putea interesa și: