Shakira a recunoscut acuzaţiile de fraudă fiscală

Shakira a recunoscut acuzaţiile de fraudă fiscală. Îmbrăcată într-un costum roz, asortat cu o geantă de aceeași culoare și ochelari de soare, Shakira a sosit, luni dimineața, la tribunal, însoțită de avocații săi. A ajuns la o înțelegere cu procurorii spanioli. chiar înainte ca procesul să înceapă.

Dacă ar fi fost găsită vinovată la proces, Shakira risca opt ani de închisoare și o amendă de 23,8 milioane de euro. Shakira a fost acuzată că nu a plătit impozitul pe venit în perioada 2012 – 2014. Ea a acceptat atât acuzațiile, cât și plata unei amenzi de 50% din suma datorată, ceea ce înseamnă mai mult de 7,3 milioane de euro.

De asemenea, vedeta a consimțit la o altă amendă de 438.000 de euro pentru a evita o pedeapsă de trei ani de închisoare, a declarat judecătorul în timpul unei audieri inițiale.

„Recunoaşteţi faptele şi vă conformaţi cu noile sancţiuni care au fost solicitate?”, a întrebat-o judecătorul Jose Manuel del Amo Sanchez.

„Da”, a răspuns Shakira.

A fost condamnată de judecătorii spanioli la trei ani de închisoare. În mod normal, sentința ar fi fost cu executare. Totuși, întrucât Shakira are cazierul curat, va fi cu suspendare.

Din ce motive a ajuns la această înțelegere?

După anunțarea înțelegerii, ea a declarat că cea mai mare victorie este că va avea mai mult timp pentru copiii ei, care nu doreau să își vadă mama epuizată de această luptă legală. Shakira a zis că intenționează să depășească stresul din ultimii ani. Vrea să se concentreze asupra oamenilor pe care îi iubește.

Shakira a declarat că, de-a lungul carierei sale, a avut mereu obiectivul de a acționa în mod corect și de a oferi un exemplu pozitiv pentru ceilalți.

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor sale, autoritățile fiscale din Spania au deschis un dosar împotriva ei, la fel cum au procedat și în cazul multor altor sportivi profesioniști și celebrități, afectând negativ energia, timpul și liniștea acestor oameni de-a lungul anilor.

„De-a lungul carierei mele, m-am străduit întotdeauna să fac ceea ce este corect și să dau un exemplu pozitiv pentru ceilalți. Din păcate, și în ciuda acestor eforturi, autoritățile fiscale din Spania au deschis un dosar împotriva mea, așa cum au făcut-o împotriva multor altor sportivi profesioniști și vedete, storcând energia, timpul și liniștea acelor oameni de ani de zile.

Deși eram hotărâtă să-mi apăr nevinovăția într-un proces în care avocații mei erau încrezători că ar fi decis în ​​favoarea mea, am luat decizia de a rezolva în cele din urmă această chestiune în interesul copiilor mei care nu vor să vadă cum mama lor își sacrifică bunăstarea personală în această luptă”, a declarat vedeta, relatează revista sportivă Marca.