„Sex.rf” şi „bank.fr” se numără printre primele domenii în alfabetul chirilic rezervate preferenţial de instituţiile de stat şi de principalele companii din Federaţia Rusă.

La mijlocul săptămânii trecute, în Federaţia Rusă s-a dat startul primei etape de înregistrare de domenii în alfabet chirilic. Instituţiile stat şi principalele firme din Rusia au întâietate, până pe 25 martie 2010, în a-şi alege noile domenii de Internet, urmând ca persoanele fizice şui juridice să aibă acest drept abia din 10 iulie.

Mai multe companii importante au profitat de această oportunitate şi au cerut domenii extrem de populare, chiar dacă acestea nu au legătură directă cu obiectul lor de activitate. Chiar din prima zi, o singură firmă, Centrul de Tehnologii Eficiente şi Sisteme Informatice (CTESI) şi-a rezervat, printre altele, domeniile „bank.rf”, „ipoteka.rf”, „sex.rf”, „kino.rf” şi „striptis,rf”.

Responsabilii companiei care se ocupă de înregistarea domeniilor susţin că oficialii CTESI au găsit o cale extrem de deşteaptă de a ocoli legea şi că au prezentat o documentaţie foarte bine pusă la punct pentru a-şi adjudeca domeniul „sex.rf”, pe care l-au înregistat pentru o afacere cu sutiene pentru femei.

ICANN – organizaţia privată care reglementează domeniile de Internet – a decis în octombrie 2009 să permită înregistrarea de domenii în alte alfabete în afară de cel latin.