Serviciile secrete au timp 90 de zile să prezente raportul cu originea COVID-19. Biden le-a dat un ultimatum

Miercuri, președintele american le-a cerut serviciilor secrete de informații din SUA să ”redubleze eforturile” pentru găsi mai repede originea coronavirusului. Teoria potrivit căreia virusul ar fi fost scăpat dintr-un laborator, în urma unui accident, a revenit în ultimele săptămâni. Președintele Joe Biden cere ca raportul să fie gata în 90 de zile.

“Statele Unite vor continua să lucreze cu partenerii lor din toată lumea pentru a face presiune asupra Chinei cu scopul de a participa la o anchetă internaționala completă, transparentă şi bazată pe dovezi”, a adăugat președintele american, criticând atitudinea Beijingului cu privire la acest dosar, notează AFP.

Joe Biden: nu există suficiente informații

Locatarul Casei Albe a mai spus că majoritatea serviciilor secrete de informații ”nu crede că există suficiente informații pentru a evalua că una este mai probabilă decât cealaltă”.

Acesta a mai adăugat că, din păcate, necooperarea Guvernului chinez va duce la imposibilitatea de a avea o concluzie fermă cu privire la originea coronavirusului.

“Nerespectarea inspectorilor noştri pe teren în acele luni de început va împiedica întotdeauna orice investigaţie cu privire la originea Covid-19”, a mai spus Biden.

Sursă foto: Dreamstime