Acest model al reşedinţei de la Abbottabad, din nordul Pakistanului, a fost prezentat miercuri pe culoarele Pentagonului, atrăgând privirile fascinate ale soldaţilor şi angajaţilor care s-au oprit în faţa acestei reprezentări în miniatură a celebrului loc unde s-a ascuns timp de cinci ani Osama ben Laden.

Câmpurile din jur sunt făcute din lut, în timp ce pereţii vilei sunt reproduşi din spumă poliuretanică. Macheta a fost construită în şase săptămâni de către o echipă specială a Agenţiei americane de Informaţii Geospaţiale (NGA), care furnizează imagini prin satelit pentru serviciile secrete ale ţării.

NGA a expus modelul la intrarea în cartierul său general din Virginia (est) din octombrie, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei, Erica Fouche, care a adăugat că "aceasta este prima dată că macheta a fost scoasă din clădirea agenţiei".

NGA a transportat modelul la Pentagon pentru ca "membrii personalului să poată fi primii care să poată vedea ceva asemănător cu locaţia despre care au auzit vorbindu-se pe tot parcursul anului trecut", a adăugat dna Fouche.
Sursa: Agerpres