Într-un comunicat, senatorul clujean spune că s-a ajuns la preţuri ‘nesimţite’ pentru construcţia autostrăzii Transilvania.

‘Constructorii americani ai autostrăzii Transilvania nu au de gând să facă concesii în cursul negocierilor privind contractul pentru realizarea acestui obiectiv. De pe poziţii de forţă, conform informaţiilor din presă, menţin nişte preţuri nesimţite pentru construcţia autostrăzii. Unele cedări financiare sunt infime faţă de costul exorbitant pe care îl percep, comparativ cu costul standard din România sau din oricare altă ţară din lume. Cred că s-a ajuns la limita suportabilităţii şi acest contract trebuie reziliat de urgenţă’, afirmă, potrivit comunicatului, Şerban Rădulescu.

El spune că în acest caz nu e vorba numai de partea financiară, ci şi de ‘demnitatea unei ţări europene’.

Şerban Rădulescu solicită ‘imperativ şi responsabil’ Guvernului să facă publice condiţiile de reziliere a contractului cu Bechtel.

Senatorul de Cluj arată, în comunicat, că în campania electorală a susţinut, alături de toţi ceilalţi colegi parlamentari, finalizarea autostrăzii Transilvania, obiectiv pe care îl consideră indispensabil pentru dezvoltarea judeţului.

‘Sunt obligat să cer public Guvernului României transparenţă şi hotărâre în derularea proiectului, cu Bechtel sau fără’, mai spune senatorul clujean.