Mai mult, contractul pentru fabrica de automotive Bosch va fi făcut public pe site-ul instituţiei, după ce va primi toate aprobările necesare, informează Ziua de Cluj.

Prin contract, Bosch se angajează să achite către SC Tetarom SA, administratorul Parcului Industrial din Jucu, o taxă de concesiune de 0,1 euro pe metru pătrat, adică 21.500 de euro pe an, aferentă suprafeţei de 21,5 hectare de care dispune compania la Jucu. "Compania are şi posibilitatea de a cumpăra terenul de la Jucu, dar dacă Bosch vrea să îl revândă, atunci diferenţa revine CJ Cluj întrucât afacerea perfectată nu are ca scop obţinerea de profituri din plus-valoarea adusă unui teren, ci terenul este pus la dispoziţie la un preţ avantajos pentru a stimula o investiţie şi a crea locuri de muncă", a spus Alin Tişe, citat de mediafax.ro.

Şeful Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, susţine că în contractul care va fi semnat cu compania Bosch vor fi prevăzute clauze privind plata unor despăgubiri din partea investitorului în cazul în care fabrica din Parcul Industrial Tetarom III din Jucu se va închide înainte de termenul prevăzut.

" Contractul prevede, pe lângă aspectele tehnice care ţin de secretul economic al companiei, şi clauze care vor fi publice, legate de teren, raporturile contractuale dintre părţi, durata investiţiei, perioada de realizare şi consecinţele în cazul în care investiţiile nu se vor face în termenul stabilit şi la parametri conveniţi. În cazul în care relaţiile contractuale se încheie din diferite motive, a se vedea cazul Nokia, se prevăd posibilităţi prin care CJ Cluj să poată fi despăgubit", a menţionat preşedintele CJ Cluj.

În urmă cu două săptămâni, reprezentaţi ai grupului german Bosch i-au transmis premierului de atunci, Emil Boc, că investiţia din judeţul Cluj se va ridica la 77 milioane de euro.  Grupul german estimează că investiţia va asigura, într-o primă fază, peste 300 noi locuri de muncă. Conform declaraţiilor din presă, Bosch va vrea aproximativ 2.000 de locuri de muncă, când fabrica va ajunge la capacitatea maximă.

Grupul Bosch este prezent în România din anul 1994 şi deţine cinci companii, respectiv Robert Bosch (distribuţie de echipamente şi piese auto, echipamente termotehnice şi scule electrice), BSH Electrocasnice (import şi distribuţie de electrocasnice marca Bosch şi Siemens), Bosch-Rexroth (componente pentru industria de maşini-unelte), fabrica Bosch-Rexroth România de la Blaj, care produce scule electrice şi centrul de servicii de externalizare Bosch Communication Center din Timişoara.
<object width="640" height="360"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/4Io2RLrDya8&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><embed src="https://www.youtube.com/v/4Io2RLrDya8&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="640" height="360"></embed></object>