Directorul general al Royal Bank of Scotland, Stephen Hester, a recunoscut că până şi părinţii săi consideră că este prea bine plătit. Hester urmează să primească peste 11 milioane de euro, în cazul în care reuşeşte să redreseze banca, deţinută în prezent în proporţie de 70% de către guvern.

 

„Oamenii se plâng că vedetele de cinema sau pop câştigă foarte mult, la fel şi fotbaliştii de renume, dar îi iartă, pentru că aceştia le aduc o forma de divertisment. În cazul bancherilor este foarte greu, pentru că bancherii sunt cei care îţi limitează imaginaţia şi te aduc cu picioarele pe pământ, în ceea ce priveşte realitatea financiară”, a declarat Hester.

 

„Chiar şi părinţii mei îmi spun că sunt prea bine plătit, însă asta nu înseamnă că ei nu sunt mândri de mine”, a conchis Hester, în vârstă de 49 de ani, al cărui prim job a fost să amabaleze bomboane, în tinereţe.

 

Şeful RBS ar trebui să primească 9,7 milioane de lire sterline, sumă eşalonată până în 2014, dacă reuşeşte să mărească valoarea acţiunilor băncii la 70 de pence la Bursa din Londra.

 

Predecesorul lui Hester, Fred Goodwin, a fost aproape linşat de presă după ce s-a dezvăluit că beneficiază de o pensie de 703.000 lire sterline pe an, în contextul în care banca înregistra pierderi anuale de 27 de miliarde de lire sterline. Ca urmare, lui Goodwin i s-a redus drastic din valoarea pensiei.