Potrivit unui anunț de licitație publicat pe SEAP, ofertele pentru contractul acord-cadru privind serviciile de pază, monitorizare, intervenție și transport valori prin societăți specializate, în stațiile, trenurile, depourile și obiectivele din rețeaua metroului, valabil o perioadă de 6 luni, se vor deschide în data de 25 septembrie.
În prezent, paza Metrorex este asigurată de asocierea Nei Guard, Grup Est Security și Nitro Guard Security. Licitația va avea loc prin negociere directă, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preț.

“Activitatea Metrorex este condiționată de asigurarea serviciilor de pază iar procedura de licitație deschisă pentru atribuirea serviciilor de pază – acord cadru, pe 48 luni a fost întârziată urmare depunerii repetate de contestații, fiind imposibil de estimat perioada de finalizare a procedurii. Prezenta procedură s-a organizat în scopul angajării în regim de urgență a serviciilor necesare pâna la încheierea acordului-cadru”, conform anunțului de licitație.
Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 19 septembrie.