Bănilă face acuzații grave la adresa avocatului familiei. Șeful DIICOT susține că bunicul și mama fetei sunt influențați. Mai mult, acesta îi asigură că DIICOT nu plantează probe.

„Asigur că atât personal cât şi prin intermediul poliţiei dar şi cel al avocatului am explicat necesitatea recoltării probelor constant lovindu-ne de acest refuz. Vreau să asigur că procurorii DIICOT nu plantează probe, nu se ocupă cu aşa ceva. Este absurd că procurorii DIICOT ar face aşa ceva”, spune Bănilă.

Ce a făcut avocatul familiei Melencu?

Felix Bănilă susțien că poziţia şi lipsa de pregătire juridică este folosită de alte persoane cu alte interese: „Este regretabil că poziţia şi lipsa de pregătire juridică este folosită de alte persoane cu alte interese.”

„Pot confirma că în mai multe rânduri domnul avocat a venit la DIICOT fără a fi chemat. A semnat un document prin care confirmă că a finalizat studierea dosarului de urmărire penală.

Joi, avocatul a fost în sediul DIICOT şi a primit un avertisment privind adoptarea unei anumite conduite ce poate conduce la obstrucţionarea justiţiei. Asta nu reprezintă o ameninţare ci punerea în vedere a unor situaţii şi avertizarea sa asupra consecinţelor acestei conduite.

Vă asigur că ai mei colegi au încercat să explice de ce este necesară această probă. Atât direct lor cât şi prin avocat şi prin poliţie. Aceste explicaţii despre procedee tehnice pot fi oferite doar de un specialist de medicină legală, acesta având activitatea doar în institut”, a mai explicat şeful DIICOT la RTV.