Simultan, John Cryan a dezminţit informaţiile apărute în presă referitoare la o posibilă fuziune între Deutsche Bank şi rivala Commerzbank, care este deţinută parţial de statul german. 

"Avem nevoie de mai multe fuziuni, atât la nivel naţional cât şi dincolo de frontierele naţionale", a declarat John Cryan la o conferinţă în care a criticat printre altele regionalismul care domină în rândul băncilor din Europa. Întrebat de cineva dacă şi Deutsche Bank se va angaja într-o achiziţie de talie mare, John Cryan a răspuns "nu prea curând". 

Profiturile băncilor europene sunt în scădere în condiţiile în care creşterea economică rămâne negativă iar dobânzile se situează la un nivel foarte scăzut, fiind chiar negative în unele cazuri, iar băncile continuă să îşi reducă portofoliul de credite neperformante. În special băncile germane au dificultăţi de pe urma politicii de relaxare cantitativă demarată de Banca Centrală Europeană deoarece a devenit mai scump pentru bănci să depoziteze lichidităţi la BCE. 

"Dacă analizăm Germania în special, vedem că nu a existat un val de consolidare precum cel înregistrat în prezent de Spania. Italia pare să se îndrepte spre această direcţie iar Franţa a trecut deja prin acest proces. Din punctul meu de vedere, există mult prea multe bănci în Germania", a apreciat John Cryan. 

De asemenea, directorul Deutsche Bank a criticat şi BCE pentru politica sa monetară. "Efectele secundare ale acestei politici au devenit evidente. Nu doar băncile au de suferit. Există de asemenea consecinţe catastrofale pentru cei care fac economii şi pentru planurile lor de pensii", a spus John Cryan. 

Rezultatele testelor de stres publicate la finele lunii iulie de Autoritatea Bancară Europeană (EBA) arată că Deutsche Bank este departe de cele mai bine clasate bănci europene, ocupând locul 40 din cele 51 de instituţii bancare analizate de EBA. AGERPRES