Directorul general al BP, Tony Hayward, se va retrage din funcţie de la 1 octombrie, urmând să fie înlocuit de Robert Dudley, iar compania urmează să vândă active de până la 30 de miliarde de dolari în următoarele 18 luni pentru a finanţa costurile deversării din Golful Mexic.

Robert Dudley, în prezent director executiv responsabil de gestionarea dezastrului din Golful Mexic, este un american cunoscut pentru calităţile diplomatice.

Instalarea lui la conducerea grupului britanic ar putea îmbunătăţi percepţia opiniei publice şi a mediului politic din SUA cu privire la BP, spun surse apropiate companiei.

BP a înregistrat o pierdere netă de peste 17 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, după constituirea unor provizioane de 32,19 miliarde de dolari pentru acoperirea costurilor legate de deversarea din Golful Mexic.

Grupul încheiase primul trimestru al acestui an cu un profit net de 6,18 miliarde de dolari, iar în perioada aprilie-iunie din 2009 a avut un câştig de 4,42 miliarde de dolari.

Veniturile grupului au crescut cu 34,1% în trimestrul doi faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, de la 56,56 miliarde de dolari la 75,87 miliarde de dolari.

SURSA: Mediafax