Covid-19 va deveni ușor de gestionat și va rămîne printre noi în anii următori, a declarat pentru CNBC cofondatorul BioNTech, Dr. Özlem Türeci.

“Deja a început să devină ușor de gestionat”

În opinia ei, lumea „nu ar trebui să trăiască cu frica” de virus.

„Covid va deveni gestionabil. Deja a început să devină ușor de gestionat”, a afirmat Özlem Türeci. Ea a adăugat că va trebui „să revenim la o nouă normalitate, deoarece acest virus ne va însoți câțiva ani de-acum înainte”.

Comentînd îngrijorările experților legate de noile variante ale virusului, ea a spus că BioNTech „evaluează continuu variantele viitoare, care vor fi mai multe”.

A treia doză de vaccin şi noile variante ale virusului

„Pentru toate aceste variante care circulă în prezent, se pare că a treia doză de vaccin readuce răspunsurile imune în scădere înapoi la un nivel ridicat, protejând”, a subliniat Özlem Türeci.

Ea susține că sunt necesare mai multe date pentru a găsi calea de ieșire din pandemie și spune că viitoarele doze booster de vaccin ar putea fi administrate „la fiecare 12 sau la fiecare 18 luni”.

BioNTech a dezvoltat împreună cu partenerul său, gigantul farmaceutic american Pfizer, un vaccin anti-COVID-19 bazat pe ARN mesager (mRNA) care a fost primul autorizat în Uniunea Europeană, în decembrie 2020.

Compania BioNTech a fost înființată de soții Oezlem Tureci şi Ugur Şahin, medici și cercetători în domeniul cancerului. Ei au dezvoltat un tratament împotriva cancerului bazat pe bază de ARN mesager și au realizat că tehnica ar putea fi folosită și în cazul coronavirusului.