„Dacă anul trecut din cele 295 de apartamente vândute de Conarg, majoritatea erau finanţate prin Prima Casă, anul acesta ponderea lor a scăzut în favorea programului de rate la dezvoltator“, se arată într-un comunicat al dezvoltatorului.
Ansamblul Quadra 2 este compus din 226 de garsoniere şi 16 apartamente cu două camere, iar Răsarit de Soare cuprinde în total 988 de unităţi, fiind locuit în prezent de peste 1.000 de persoane.
„În condiţiile în care plafonul pentru Prima Casă a fost epuizat în primele luni ale anului, iar majoritatea celor care au mai beneficiat de el au fost cumpăratori din piaţa veche, am sesizat o creştere pentru finanţarea prin programul de rate proprii”, comentează Romeo Căzănescu, directorul general al companiei.
Compania de construcţii Conarg Piteşti, acţionarul unic al dezvoltatorului Conarg Real Estate, s-a desprins în 1991 din fostul Trust de Construcţii Industriale Piteşti şi în 1994 s-a privatizat. În 1999 a fost preluată integral de omul de afaceri Valentin Vişoiu.