Sunt probleme foarte mari la ministerul Finanțelor Publice. Ies la iveală acuzații incendiare chiar la adresa ministrului Florin Cîțu. Potrivit declarației sale de avere, Florin Cîțu deține împreună cu fratele său 75 de hectare de pădure din comuna Voineasa, județul Vâlcea.

Secretul ținut ascuns de Florin Cîțu

Cei de la Antena 3 susțin că pământul deținut de Cîțu ar fi fost defrișat. Ar fi vorba de 2472 mc de lemn tăiat. La un hectar sunt 300 de mc într-o pădure de 80-100 de ani.

Florin și George Cîțu au încercat încă din 2014 să atragă investitori pentru a construi un complex turistic format din hotel, pârtie de schi și case de vacanță. Frații Cîțu mai doreau să construiască un ștrand plutitor pe lacul Vidra, care iarna să se transforme în patinoar, precum și un debarcader. De asemenea, în plan mai era un complex comercial, un restaurant, un camping, o tabără de schi, o păstrăvărie și un amfiteatru exterior.

„La Ministerul de Finanțe se face o reorganizare profundă, unde rămân numai cei competenți. Bineînțeles că cei mai puțin competenți încep să atace, să scoată tot felul de povești în spațiul public. Justiția își va spune cuvântul dacă este vreo problemă. Ce face Cîțu la Ministerul de Finanțe îi supără pe aceia care doreau să dețină monopolul. E 100% o răzbunare. Această speță e din 2014, când Florin Cîțu nu avea funcție publică. E în mod evident o încercare de a-l defăima pe unul dintre cei mai eficienți miniștri”, a spus Tănase Stamule, consilierul premierului Ludovic Orban, la Antena 3.

De asemenea, și Virgil Guran, consilier al premierului pe probleme de ordine publică, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că a vorbit cu Orban şi acesta i-a spus că a dispus verificarea acuzaţiilor care i se aduc ministrului Finanţelor, Florin Cîţu. Cîţu a fost acuzat că ar fi desfiinţat un departament din minister care trebuia să se judece cu părinţii săi.

„Da (n.r. – am discutat cu Ludovic Orban). Am verificat la cabinetul premierului, nu au ajuns aceste documente, probabil să fie pe circuit, poate e mai greoi. Deci premierul nu cunoaşte situaţia. Trebuie să se informeze. A fost reacţia normala, că va verifica să vadă ce se va întâmplă. Orice trebuie verificat, lămurit, daca este real sau nu”, a declarat Virgil Guran, întrebat dacă a fost discutată situaţia lui Florin Cîţu.

Consilierul lui Orban a precizat că în urma verificărilor se va veni şi cu o concluzie clară. „Noi avem aceasta politică foarte clară, să verificam si o sa va prezentam concluzia”, a completat Guran.

Liberalul a susţinit că a vorbit cu Florin Cîţu, care i-a spus că în continuare există Direcţia Juridică din minister şi că dosarul tatălui său nu i-a parvenit.