În cadrul emisiunii ”Pastila de Frumusețe”, chef Ștefan Popescu a vorbit despre ouăle de Paște, ”colorate cât mai natural”, dând exemplul vopsirii cu turmeric sau cu clasica foaie de ceapă.

A vorbit, de asemenea, atât despre drobul și friptura de miel, cât și despre borșul de miel.

Cum obținem o friptură de miel fragedă?

Când a venit vorba despre friptura de miel, Ștefan Popescu a spus că ”depinde, în primul rând, de… miel”. Potrivit acestuia, pentru ca friptura să iasă fragedă, cea mai bună metodă de gătire este cu vin, apă, sau chiar și fără apă, acoperită cu hârtie de copt, nu cu folie de aluminiu.

”Trebuie să fie o carne fragedă, tânără. Nu are timp carnea să se întărească. Cea mai bună parte a mielului este pulpa. Cea mai bună metodă de gătire este la cuptor cu vin, cu apă – sau și fără apă- condimente, precum usturoi.

Poți să o acoperi cu hârtie de copt, nu cu folie de aluminiu. Se lasă la cuptor la temperatură mică 140 – 150 de grade, 3 – 4 ore. Ea este fragedă oricum și va fi și mai fragedă”, a spus acesta la DCNews.

Bucătarul a spus că la final, putem înlătura hârtia de copt, însă carnea se va usca, motiv pentru care nu recomandă să se mănânce și a doua zi. Dacă vrem să reîncălzim friptura, cel mai indicat este la cuptor, acoperită, chiar și la microunde.

Pentru a scăpa de gustul puternic al cărnii de miel, marineaz-o timp de o zi sau două

Carnea de miel are un gust distinct și puternic, motiv pentru care mulți o evită. Ștefan Popescu spune că pentru a scăpa de acesta, cea mai bună soluție este să o ții la marinat o zi sau două.

”Se străpunge pulpa de miel, se maturează cu vin sau cu suc de lămâie, se adaugă condimentele: sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, ceapă, morcov, țelină.

Marinada trebuie să depășească un pic carnea, care este acoperită cu o folie alimentară sau capac și stă la frigider cel puțin 24 de ore, chiar 48 de ore. Astfel, se duce gustul puternic și, dacă era mai tare carnea, se și frăgezește”, a explicat el.