Unele dintre cele mai greu de suportat dureri pe care le au de înfruntat oamenii sunt, fără îndoială, durerile de dinţi.

Există însă şi remedii naturale pentru a calma astfel de dureri înainte de a merge la medicul stomatolog sau în timp ce urmăm chiar tratamentul prescris de acesta. Iată câteva dintre acestea.

Compresele cu alcool

O compresă cu alcool în zona în care se simte durerea ajută la ameliorarea acesteia, însă doar pe termen scurt.

Poți folosi şi esență de vanilie, care are un conținut suficient de mare de alcool pentru rezultate rapide.

Pastă de usturoi

Substanța predominantă din usturoi, alicina, are efecte calmante, dar este şi un bun antiinflamator. Prepară o pastă din usturoi și sare. Poți folosi, dacă este necesar, și una-două picături de ulei de măsline, pentru omogenizarea pastei.

Aplică pasta exact pe dintele sau pe măseaua dureroasă și las-o să acționeze aproximativ 30 de minute Folosește această pastă de trei-patru ori pe zi și vei reuși să ameliorezi durerile, ne explică medicul stomatolog Carmen Trufas, potrivit site-ului doc.ro.

Apa rece cu zeamă de lămâie

Zeamă de lămâie este un foarte bun ajutor atunci când vine vorba despre combaterea cariilor. Dizolvă sucul de la lămâie într-un pahar de apă rece, cu gheață și clătește-ți gura cu un asemenea amestec de trei ori pe zi.

Dacă ai gingia inflamată sau infectată, poți folosi pe post de compresă un cub de gheață, învelit într-o bucată de tifon. Gheața va calma inflamația, dar și durerile.

Pliculețe cu ceai de mentă

Pliculeţele cu ceai de mentă pot fi folosite pentru a amortiza durerea și a calma gingiile sensibile.Tot ce trebuie să faci este să infuzezi un pliculeț de ceai verde în 250 ml de apă clocotită.

Lasă amestecul la infuzat 15 minute, după care aplică plicul de ceai călduț pe zona dureroasă.

Clăteşte-ţi gura cu apă cu sare

Combinația de apă călduță cu sare este eficientă în calmarea durerilor de dinți și măsele.

Dizolvă o linguriță sau două de sare de mare într-un pahar cu apă călduță și clătește-ți gura cu acest amestec.