Deţinută în proporţii egale de mama lui Cristian Borcea, Elena, şi de asociatul Corneliu George Gâdoiu, Gaspeco L&D e un business profitabil. Provine din fosta divizie GPL de la OMV Petrom. În 2012, Borcea şi Gâdoiu au cumpărat-o de la Petrom. Şi, în ultimii 5 ani fiscali, firma are un profit însumat de 260 de milioane de lei, aproximativ 60 de milioane de euro.

Mâna dreaptă a lui Borcea în compania de GPS este Marian Albu, fost trezorier la FRF şi Dinamo, altădată ‘creierul’ afacerilor fotbalistice ale lui Mircea Sandu. Tot la Gaspeco L&D este angajat şi fiul Adrian Albu, fost director în Loteria Română în perioada neregulilor din mandatul lui Nicolae Cristea.

Ziarul Libertatea a  dezvăluit că firma GPL Gaspeco L&D, patronată de Cristi Borcea, a făcut un profit de 60 de milioane de euro în perioada în care Borcea a fost închis.

Potrivit investigației publicate de Libertatea, Borcea a vândut gaz lichefiat în valoare de 2.873 de lei către Penitenciarul Poarta Albă, unde acesta a fost închis.  „Nu am știut. Dacă știam că angajații au semnat cu penitenciarul, contractul nu s-ar fi făcut”, a declarat Cristi Borcea pentru Libertatea.

În 2017, cifra de afaceri a companiei a fost de 100.000.000 €.


Te-ar putea interesa și: