Nicușor Dan le dă bucureștenilor o veste bună. Potrivit edilului, facturile la încălzire nu se vor tripla în această iarnă. „Nu se pune problema aceasta”, a spus edilul, întrebat de o eventuală triplare a facturilor.

În același timp, primarul Capitalei a dat asigurări în legătură cu creșterea facturilor. El susține că deși nu s-a găsit o soluție concretă, se fac eforturi pentru ca cetățenii să nu primească facturi exagerate în următoarele luni.

Totodată, el a mai precizat că Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN, adăugând că a vorbit deja cu premierul interimar Florin Cîțu despre această achiziţie.

„Azi am vorbit despre cereri, prim-ministrul nu s-a pronunțat asupra soluției, vrea să se implice astfel încât cetățenii să nu fie afectați”, a declarat primarul general al Capitalei.

În ceea ce privește sumele necesare, edilul estimează că este nevoie de plata unui avans de 30% în valoare de 325 de milioane de lei și de acoperirea unor facturi evaluate la cel mult 600 de milioane de lei.

Nicușor Dan, despre achiziția ELCEN

Amintim faptul că în cursul zilei de luni, Nicuşor Dan a organizat luni o întâlnire cu liderii grupurilor politice din Consiliul General al Capitalei și cu reprezentanții companiei municipale Termoenergetica pentru a discuta despre prețurile pentru termoficare din această iarnă.

El declara atunci că vrea să afle detalii despre modul în care este format prețul pentru distribuția și transportul energiei.

Totodată, el a făcut referire și la problema achiziției ELCEN, adăugând că va purta o discuție separată în acest sens cu premierul Florin Cîțu. Nicuor Dan mai spunea atunci că nu vrea doar soluții de sprijin în această iarnă ci și refacerea sistemului de termoficare care este mult prea învechit.

„Am cerut celor de la Termoenergetica să ne dea detalii privind formarea prețului pentru distribuția și transportul energiei termice, ca să avem o evaluare a uneia dintre componentele importante ale viitorului preț al gigacaloriei (cealaltă componentă fiind prețul de producție a energiei termice).

Punctual pentru București, am ridicat problema achiziției ELCEN de către Primăria Capitalei și am convenit că va avea loc o discuție separată cu premierul Florin Cîțu, în această săptămână. Voi merge la această discuție după ce voi avea o nouă întâlnire cu reprezentanții Termoenergetica și cu liderii grupurilor din CGMB, ca să pot veni cu propuneri concrete și cu o viziune comună la nivelul Bucureștiului despre problema termoficării. Vorbim nu doar de soluții de sprijin pentru această iarnă, ci de refacerea pe fond a unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat”, a declarat primarul general Nicuşor Dan.