Marea Britanie a lansat recent un program pilot privind săptămâna de lucru de patru zile, în loc de 5 zile cum era până acum. La acest proiect participă cel puţin 30 de companii, conform Bloomberg, citat de Mediafax.

Programul începe în luna iunie și va dura jumătate de an

Practic, în cadrul programului care va începe în luna iunie 2022 şi se va derula până în decembrie, adică jumătate de an, firmele participante vor permite angajaţilor săi să muncească 32 de ore pe săptămână fără ca salariile şi beneficiile acestora să se modifice în vreun fel.

„Trecerea la o săptămână de patru zile ar fi o mişcare câştigătoare pentru companii. Studiile au arătat că productivitatea se îmbunătăţeşte, ca şi starea de bine a angajaţilor“, a explicat Joe Ryle, director al Four Day Week Campaign din Marea Britanie.

Programul din Marea Britanie este unul dintr-o serie desfăşurate de 4 Day Week Global, care susţine săptămâna mai scurtă de muncă pentru angajați.

Programe similare demarează și în SUA, Irlanda sau Canada

Programe similare vor începe în SUA şi Irlanda, altele fiind programate pentru Canada, Australia şi Noua Zeelandă, mai spun cei care au demarat inițiativa. Pe lângă pro­duc­tivitate, cerce­tătorii vor evalua impactul asupra stării de bine a an­ga­jaţilor şi efectul pro­­gra­mului asupra me­diului şi egalităţii între sexe.

Pentru an­ga­jaţii Bolt, o astfel de săptămână a devenit deja realitate. Compania a testat programul anul trecut, iar rezultatele au fost copleşitor pozitive, a declarat fondatorul şi CEO-ul companiei, Ryan Breslow.

Productivitatea a crescut la Bolt

Productivitatea a crescut, munca a fost simplificată, iar angajaţii sunt mulţumiţi, conform acestuia. Un sondaj realizat la sfârşitul perioadei testului, de trei luni, a găsit că 94% dintre angajaţi şi 91% dintre manageri doreau ca programul să continue. Bolt, cu 550 de angajaţi full-time, este una din mai multe companii din SUA care au trecut la săptămâna mai scurtă de muncă. Susţinătorii speră ca ideea să prindă în continuare, în special într-o vreme în care atragerea şi retenţia angajaţilor este o prioritate de top.

Ideea săptămânii de patru zile nu este una nouă, însă transformările aduse de pandemie fac ca din ce în ce mai multe ţări şi companii să o ia serios în considerare. În toamna anului trecut, un think tank important din Scoţia a recomandat ca experimentul derulat de guvernul ţării cu această idee în rândul angajaţilor din birouri să fie extins şi în alte sectoare ale economiei, ca parte a redresării post-Covid a ţării.