Se taie din restricții? În sfârșit, românii pot avea parte de vești bune

Executivul ar putea reveni asupra măsurii de închidere a magazinelor la ora 18:00, în cazul în care se va constata că măsura duce la aglomerarea acestora, conform informațiilor transmise de către digi24.ro

O altă veste foarte bună este că autoritățile ar putea reveni asupra măsurii referitoare la sălile de fitness. Conform Hotărârii de guvern adoptate săptămâna trecută, acestea se închid la o rată mai mare de 4 la mie. Totuși, Guvernul ia în calcul deschiderea acestora pentru persoanele se testează înainte cu teste antigen.

Multe măsuri se află în analiză

„Sunt mai multe măsuri în analiză. Ele au fost luate la solicitarea specialiștilor. Putem reveni asupra lor”, arată sursa menționată, în legătură cu relaxarea restricțiilor.

Varianta testelor antigen este luată în considerare și pentru deschiderea anumitor evenimente, precum concertele, filmele sau spectacolele de teatru.

Motivul pentru care magazinele se închid la ora 18

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat, luni, motivul pentru care magazinele se închid la ora 18:00 în zonele unde rata de infectare este ridicată.

„La magazin toată lumea merge. Dacă le lăsăm deschise până la ora 24, lumea tot va merge. Regula magazinului a fost corelată cu regula interdicției circulației. Dacă circulația se interzice la ora 20.00, atunci cu două ore înainte magazinele se opresc ca să poată ajunge oamenii să poată ajunge acasă”, spune Raed Arafat.

Cu scopul de a nu exista aglomerație în transportul în comun, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a precizat și că se dorește decalarea programului de lucru.

„Știu foarte multe companii private care încurajează telemunca. La DSU am oameni care lucrează de la distanță. Deci, și în sectorul public poate fi aplicat acest lucru, telemunca poate fi aplicată. Decalarea programului de muncă este foarte importantă, ca să nu aglomerăm mijloacele de transport public. Unii să plece la ora 16.00, alții la ora 15 să vină mai devreme, alții să plece un pic mai târziu. Cu asta evităm și aglomerarea la magazine”, a spus Raed Arafat.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim